23948sdkhjf

Ny bydel rejser sig i Aarhus

Den nye bydel Frederiks Plads når torsdag en milepæl.

Torsdag er der rejsegilde for en helt ny bydel i Aarhus: Frederiks Plads. Rejsegildet er en milepæl i et byggeri, der ændrer et tidligere industriområde til en levende bydel.

Torsdagens rejsegilde markerer også, at 150 familier kan se frem til at flytte ind i deres boliger fra slutningen af året og frem til næste forår, hvor de tre første bygninger forventes at stå færdige.

- Rejsegildet er et symbol på, at vi er tæt på at være i mål med et spektakulært projekt, der har været undervejs, siden vi i 2009 fik ideen om at rive DSBs gamle komponentværksted ned for at give plads til nyt, spændende byliv, siger Philip Foss, partner i Bricks, der er bygherre på det store projekt.

Byggeriet på Frederiks Plads er undervejs løbet ind i udfordringer med svære jordbundsforhold, men problemerne er blevet løst - et efter et:

- Det er ingen hemmelighed, at vi er stødt på en del overraskelser undervejs, så projektet har været igennem mange udfordringer både for naboer, bygherre og os. Vi er taknemmelige for den konstruktive tilgang parterne har vist undervejs, så projektet nu er tilbage på skinner, og aarhusianerne kan se frem til at få en bydel, der giver et kæmpe løft til området, siger direktør Nicolai Schultz fra NCC Danmark, der opfører byggeriet i totalentreprise for Bricks.

Det nye byområde består af både boliger, erhverv, butikker og cafèer og ligger mellem Jægergårdsgade, Spanien og Værkmestergade. Frederiks Plads binder dermed Frederiksbjerg sammen med bymidten og den nye havnefront.

Rejsegildet torsdag klokken 13.30 gælder opførelsen af de første 14.000 kvadratmeter af byggeriet, der fuldt færdigt udgør 50.000 kvadratmeter i hjertet af Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127