23948sdkhjf

Her er de prækvalificerede til stor Lindø-udvidelse

Lindø i Odense tager nu det næste store skridt mod en 400.000 kvadratmeter stor havneudvidelse, som forventes klar til brug i andet kvartal 2019.

I alt havde 12 konsortier havde anmodet om prækvalifikation, og fire af disse er nu udvalgt aktører er udvalgt til at udarbejde tilbud.

De prækvalificerede konsortier:

Besix (BE), Van Oord (NL), C.G. Jensen (DK)

Aarsleff (DK), Rohde Nielsen (DK), Sweco (DK)

DEME / Dimco (BE), Dredging International (BE), M.J. Ericsson (DK)

Jan de Nul (BE)

- Vi har været privilegeret af et stort ansøgerfelt med henvendelser fra mange både danske og europæiske virksomheder, og mange kvalificerede ansøgere har gjort processen frem til udvælgelsen svær, fortæller administrerende direktør Carsten Aa fra Lindø port of Odense.

Over de kommende måneder skal der forhandles tilbud og designløsninger, og bygherren forventer at indgå kontrakt i tredje kvartal 2017.

- Generelt har vi lagt de ydre rammer for havneudvidelsen fast inklusiv nærmere definerede kvalitetskrav til belastninger på kajer og arealer. Dette giver entreprenørerne mulighed for at optimere både design og udførelse til gavn for både projektet og prisen, siger Carsten Aa.

Projektet omfatter et nyt, stort havnebassin med en dybde på 11,0 meter, en udvidelse af Terminal Nord med 400.000 kvadratmeter samt et nyt kajanlæg på 1.035 meter, der er konstrueret til håndtering af tunge emner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094