23948sdkhjf

Herlev-entreprenør skal opføre 50 plejeboliger

Rudersdal Kommune har udvalgt B. Nygaard Sørensen A/S som totalentreprenør på et energivenligt plejeboligcenter til 100 mio. kroner.
Fem entreprenører deltog i konkurrencen, som fandt sin afgørelse kort før påske.

Ifølge borgmester Erik Fabrin går opgaven til B. Nygaard Sørensen, fordi virksomheden har formået at kombinere et attraktivt prisniveau med høje arkitektoniske, funktionelle og tekniske kvaliteter:

- Med den foreslåede indretning af boliger og fælles-arealer skabes et rart og hjemligt miljø for beboerne, samtidig med at der opnås optimale arbejdsvilkår for de ansatte. Vinderprojektet er desuden blevet en hel del billigere end forventet, så alt i alt får vi rigtig meget for pengene, siger Erik Fabrin.

Udover B. Nygaard Sørensen består det vindende team af White Arkitekter, Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører samt Landskabsarkitekt Birgitte Fink.

Energirigtigt byggeri
Plejeboligcenteret i Bistrup bliver den første bebyggelse, som Rudersdal Kommune opfører i lavenergiklasse 1. Dermed sættes der handling bag kommunens klimapolitik om at reducere kommunens samlede CO2-udledning med 20 % over fem år.

Varmetabet fra bygningerne begrænses ved en høj grad af isolering, ved bygningernes orientering, ved disponering af vinduesarealer og ved at etablere ventilationsanlæg med høj grad af varmegenvinding.

Energiforbruget begrænses ved styring af ventilation og belysning, og som supplement til traditionel forsyning etableres solcelleanlæg og solfangere, der kan producere strøm og varme.

Bebyggelsen opføres med fælleshus i én etage og boliger i to etager.

Byggeriet opføres i beton med facadebeklædning i hvidpudset facadeisolering og flade tage beklædt med tagpap. På en del af fælleshuset lægges sedumtag med beplantning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093