23948sdkhjf

Lokal entreprenør bygger plejeboliger i Aalborg

Nyt boligbyggeri er et af elementerne i en transformation af belastet boligområde.

Onsdag den 17. maj klokken 13.30 stikker rådmand Thomas Karup og Ib Fruensgaard fra Himmerland Boligforening spaden i jorden til byggeriet af 32 nye boliger til borgere med mild eller moderat udviklingshæmning.

Nybyggeriet i Aalborg Øst er tegnet af Østergaard Arkitekter i samarbejde med ONV Arkitekter, Harde Larsen og Vega Landskab. Det opføres af byggefirmaet Bjerregaard og Vigel Pedersen i hovedentreprise og skal stå klar til indflytning i juli 2018.

Beboere med på råd
Aalborg Kommune har i forbindelse med det nye byggeri spurgt beboerne i de eksisterende botilbud om, hvad der er vigtigt for dem.

Beboerne er således blevet interviewet, de har deltaget i workshops, og de har haft besøg af antropologer, som har dokumenteret deres liv, hverdag og tanker om den gode tilværelse.

- Derfor bliver det nye botilbud en samling af private hjem, som kan danne ramme for selvstændige liv med arbejde, madlavning, motion og havearbejde, forklarer rådmand Thomas Krarup.

Pårørende og personale har også været inddraget i processen. Det samme har naboerne, fordi det nye botilbud skal være en naturlig og integreret del af lokalområdet.

Hensigten er, at botilbuddets beboere skal kunne bruge de mange faciliteter i nærområdet. Og tilsvarende skal beboere og organisationer fra nærområdet inviteres til at bruge botilbuddets fælles lokaler og faciliteter.

Tunnel, bro og byrum
Konkret vil Himmerland Boligforening koble plejeboligerne i Tornhøjgaard sammen med områdets sundheds- og kvartershus samt kulturhuset Trekanten på den anden side af Humlebakken, der er en af bydelens hovedfærdselsårer.

Det sker gennem etablering af en tunnel under netop Humlebakken. Den nye tunnel indgår, sammen med en bypark og en vejbro, i projektet "Kickstart Tornhøj", som boligforeningen gennemfører i samarbejde med Realdania – med Vandkunsten, Marianne Levinsen og Tyréns som rådgivere og Arkil som entreprenør. 

Samlet set skal det bidrage til, at Tornhøj transformeres fra udsat boligområde til livlig bydel. Den overordnede plan omfatter nemlig også både en dagligvarebutik, en mindre bypark, ungdomsboliger, almene familieboliger og et mindre antal ejerboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086