23948sdkhjf

Nuuk skal udvikles for fem milliarder

Grønlandsk milliardprojekt er kæmpemulighed for danske virksomheder.

I løbet af de næste otte år skal der bygges 2.500 nye boliger, 20.000 kvadratmeter erhvervslokaler, tre nye skoler, 10 daginstitutioner, en én kilometerlang tunnel, et kunstmuseum og et indendørs stadion.

Sådan lyder de store planer for udviklingen af Grønlands hovedstad Nuuk. Samlet pris cirka 5 milliarder kroner.

- Der er et stort behov for gode og nye rammer. Nuuk vokser, og der kommer mange nye indbyggere til. Og så er Nuuk en hovedstad. Derfor skal vi have udviklet byen, siger borgmester Asii Chemnitz Narup fra IA.

Hun håber, at udviklingen ikke blot kan få flere grønlændere til at droppe planerne om at rejse til udlandet, men også få nogle af de unge grønlændere, der er rejst til udlandet for at uddanne sig, til at komme hjem igen.

- I dag bor der 56.000 indbyggere på Grønland, men jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne være 75.000. Vi er et stort land, siger hun.

Stor interesse fra danske virksomheder
Flere danske virksomheder har da også fattet stor interesse for projektet.

Dansk Industri afholdte i fredags en konference om virksomhedernes muligheder for at udvikle verdens nordligste hovedstad. Blandt de deltagende virksomheder var bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, der ser et meget stort potentiale i byudvikling af Nuuk.

- Det er et virkeligt spændende projekt, der kan skabe rigtig mange arbejdspladser, siger Joannes Nicclassen, der er divisionsdirektør i MT Højgaard.

Han mener især, at MT Højgaard har kompetencer og muligheder i forhold til byggeriet af boliger og infrastruktur.

- Men det her er et rigtig stort projekt, hvor det kræves, at der er mange, der løfter projektet, siger Joannes Niclassen.

På nuværende tidspunkt er det endnu ikke afklaret, hvem der skal investere de fem milliarder kroner i Nuuks udvikling. Men ifølge Nuuks borgmester Asii Chemnitz Narup foregår der allerede en dialog med potentielle investor.

Artiklen er bragt i samarbejde med erhvervsmediet DI Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156