23948sdkhjf

Ejendomsfirma fik fondspenge for fiktiv renovering

Det ligner bedrageri, siger ekspert.

Et konkursramt ejendomsselskab ved navn Ejendomsholding Aps har brugt fiktive fakturaer og overfakturering i forbindelse med vedligeholdelsen af en stribe ejendomme i København og på Sjælland.

Det afslører dokumenter, som Efterforskerne på P1 har fået adgang til.

Firmaet Ejendomsholding Aps har udstedt regninger på en række opgaver, eksempelvis maling af opgange og fået penge for det. Penge som oprindeligt er indbetalt af lejerne og ifølge loven øremærket til renovering.

Men nu viser det sig, at en række af de vedligeholdelsesprojekter, Ejendomsholding Aps har faktureret, kun delvist er udført eller slet ikke lavet.

Det bekræfter Grundejernes Investeringsfond, som administrerer de øremærkede renoveringsmidler:

- Grundejernes Investeringsfond har som forvaltningsmyndighed konstateret, at der i en række sager var belæg for at antage, at faktureret arbejde ikke var udført, skriver Grundejernes Investeringsfond i en mail til Efterforskerne på P1.

De har opgjort, at Ejendomsholding Aps har overfaktureret renoveringsopgaver på otte forskellige ejendomme for et samlet beløb på 1,3 millioner kroner.

Efterforskerne på P1 har forelagt dokumentationen for de fiktive renoveringer for Poul Hauch Fenger, som er forsvarsadvokat med speciale i strafferet. Han vurderer det som en alvorlig forseelse.

- På normalt dansk hedder det fusk og svindel. Som jeg har fået sagen forelagt hører det under bedrageri, nærmere specifikt vil jeg mene, at der er tale om underslæb, siger Poul Hauch Fenger og forklarer:

- Her er straffen normalt over ét års fængsel.

Det konkursramte firma Ejendomsholding Aps er stiftet og ledet af en tidligere Matas-ejer Christian Riiber, mens ejendomsmanden Kenneth Schwartz Thomsen var ansat i firmaet. Før jobbet i Ejendomsholding Aps havde Kenneth Schwartz Thomsen sit eget ejendomsfirma, som gik konkurs. I 2008 blev han også erklæret konkurs i skifteretten med en gæld over på 2 mia. kr.

Efterforskerne på P1 har forelagt sagen om fiktive renoveringer for Christian Riiber og Kenneth Schwartz Thomsen, men de vil ikke kommentere sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187