23948sdkhjf

Ny byggeteknologi får innovationspris

Docent Kristian Hertz, DTU Byg, modtog i sidste uge DTUs Innovationspris for sin udvikling af en ny bæredygtig byggeteknologi, kaldet superlette konstruktioner.
Årets innovationspris er den sjette i rækken og tildeles medarbejdere ved DTU, som har gjort en særlig indsats inden for innovation.

Kristian Hertz får prisen på baggrund af en nyudviklet teknologi, der består af to principper; dels en ny måde at konstruere bygværker på og dels en såkaldt perlekædeteknologi, der gør det lettere og økonomisk overkommeligt at skabe buer, hvælvinger, skaller og nye former, der ikke før var teknisk mulige.

- Kristian Hertz har udviklet mange nye designmetoder og beregningsmodeller, og flere inden- og udenlandske firmaer har trukket på hans ekspertise inden for innovation. Blandt andet i forbindelse med Henning Larsens Udenrigsministerium i Saudi Arabien og Nils Koppels ombygning af Det Kongelige Teater i København. Der er således ingen tvivl om, at Kristian Hertz har haft og fortsat i fremtiden vil have en afgørende betydning for ingeniørkunsten gennem sin banebrydende forskning inden for konstruktioner, sagde DTUs prorektor, Knut Conradsen, under prisuddelingen.

DTU har ansøgt om to patenter i forbindelse med den nye byggeteknologi, og disse føres videre i et nyt aktieselskab; abeo.

Læs mere på www.super-light.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079