23948sdkhjf

Innovative aktører vil revolutionere byggeriet

Robotstyret betonproduktion og et open source bygningssystem er blandt buddene på fremtidens byggeløsninger, som vises frem i Aarhus i denne uge.

Godsbanen i Aarhus danner den 31. maj og 1. juni rammen om arrangementet Accelerator Forum, hvor otte innovative aktører møder topfolk fra den danske byggebranche for at få rådgivning og sparring til at komme ind på markedet.

Fire af de udvalgte virksomheder er danske, tre er hollandske og en er britisk. Sidstnævnte er WikiHouse, som er et open source bygningssystem:

- WikiHouse er et open source-projekt, der er rettet mod at genopfinde den måde, vi bygger i dag. Vi har skabt en platform, hvor arkitekter, designere, ingeniører, opfindere, producenter og bygherrer sammen kan være med til at skabe nye bæredygtige og effektive byggestandarder. Løsningerne er til rådighed for alle, og målet er, at de skal blive til nye industristandarder og være med til at forbedre byggeprocesser universalt, siger Alastair Parvin, grundlægger af WikiHouse, i en pressemeddelelse.

En anden er danske Odico, som arbejder med at reducere mængden af ressourcer ved at optimere måden, hvorpå vi fremstiller bygningskonstruktioner:

- Vi har udviklet en robotstyret fremstillingsmetode til at lave betonkonstruktioner, der er mere end 15 gange hurtigere end eksisterende produktionsmetoder. Hvis metoden bliver anvendt, vil CO2-belastningen blive kraftigt reduceret, siger CEO Anders Bundsgaard.

De to dage i Aarhus arrangeres af netværket ”Sustainable Build”, der samler 30 af byggeriets aktører om udvikling af nye løsninger og samarbejder på tværs af branchen.

- Dansk design og byggeri er kendt for høj kvalitet og stærke kompetencer inden for miljø og bæredygtighed. Styrkes denne position yderligere, så står danske virksomheder endnu stærkere i den internationale konkurrence og kan gøre sig gældende på det voksende globale marked for bæredygtige produkter og løsninger i byggeriet, siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der har støttet Sustainable Build med næsten 6 mio. kroner i forbindelse med fondens særlige tema om bæredygtig produktion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094