23948sdkhjf

Små tegnestuer bringes i spil med nyt udbudskoncept

Da Meet Market blev afholdt for første gang i begyndelsen af maj, blev tre mindre kommunale projekter tildelt tre forskellige teams af unge arkitekter.

Det nye udbudskoncept er udviklet for at hjælpe mindre arkitektvirksomheder godt på vej i en branche, hvor det er svært at få de første opgaver og referencer.

- En af udfordringer for os som nystartet tegnestue er, at vi ikke har nogle realiserede projekter at vise frem, når vi skal hente opgaver. Det får vi forhåbentlig nu, og det vil være et stort gennembrud for os, siger Simeon Østerlund Bamford fra tegnestuen Reværk, som vandt opgaven med at designe et nyt, multifunktionelt teknisk anlæg for Aarhus Kommune.

Interessante og skæve bud med hjem
Meet Market er udviklet af klyngeorganisationen The Architecture Project. Det overordnede ønske har været at bringe mindre arkitektvirksomheder, som både har de rette kompetencer og et ønske om vækst, tættere på kommunerne.

Konceptet er ganske enkelt: Vækstvirksomheder pitcher deres forslag til løsninger af kommunale opgaver foran et publikum. Hvis løsningen, ifølge en jury, lever op til kommunens krav og forventninger, udpeges en vinder af opgaven.

Konceptet giver dermed virksomheder i arkitektbranchens vækstlag helt nye muligheder for at vinde opgaver samt at etablere en tættere kontakt til kommuner. Ifølge Erik Jespersen, direktør for Teknik & Miljø i Aarhus Kommune, giver det rigtig god mening for kommunerne at støtte op:

- Formen med korte, hurtige pitches var innovativ, og vi fik nogle interessante og skæve bud med os hjem, som vi formentlig ikke var kommet op med selv. At man så samtidig kan støtte vækstlaget i regionen er kun en fordel, siger Erik Jespersen.

Hjælper vækstvirksomheder på vej
Aarhus Kommune havde tre projekter med til Meet Market og fandt vindere til dem alle. Foruden det tekniske anlæg, som Reværk vandt, stillede Aarhus Kommune opgaver om omdannelse af Stjernepladsen og et byrum ved Christiansgade.

Foruden Aarhus Kommune udbød også Herning Kommune opgaver til Meet Market, hvor fire arkitektteams pitchede deres forslag. Fælles for opgaverne er, at de alle er så små, at de ligger under grænsen for, hvornår en opgave skal i EU-udbud.

HosThe Architecture Project er man så begejstrede over Meet Market, at arrangementet vil være på kalenderen igen i april 2018.

- Vækstlaget tegner fremtiden for vores branche, og derfor har det været vigtigt for os at give virksomhederne en platform, hvor de kan få opgaver og referencer og skabe sig et godt netværk. Det har vi gjort med Meet Market, og vi er rigtig glade for, at vi nu kan være med til at hjælpe vækstvirksomhederne godt på vej, siger direktør Carina Serritzlew.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11