23948sdkhjf

180 tons stål gør lokal vision til virkelighed

Give Stålspær er i fuld gang med at montere stålkonstruktionerne til stor udvidelse af international skole i Ikast.

Stålbjælker og dækelementer monteres skiftevis i disse dage på byggepladsen i Ikast, hvor det nye multihus Hjertet er ved at blive opført.

Bygningsmassen består af otte bygninger, der til sidst samles til én helhed, og den udfordrende arkitektur gør, at både stålmontage og dækmontage sker i tæt koordinering.

- Der er tale om ret komplekse stålkonstruktioner på denne store sag. Den tætte koordinering med dækmontørerne gør også sagen lidt speciel. Det er et spektakulært og opsigtsvækkende byggeri, som tydeligvis vil tilføre byen et nyt udtryk og nyt liv, siger Teil Bechmann fra Give Stålspær.

Byggeriet er i høj grad et lokalt drevet projekt. Udover Give Stålspærs engagement i projektet er det blandt andet støtten fra 40 lokale virksomheder, som får Ikast-Brande Kommunes vision til at blive til virkelighed.

Det næsten 4.000 kvadratmeter store byggeri vokser som en stor udvidelse ud fra den eksisterende internationale skole i Ikast-Brande. Skolen udvides med en ny hal og undervisningsfaciliteter, og udvidelsen danner samtidig rammerne for et nyt mødecenter for kultur og formidling, som samler kulturelle og lokale aktiviteter på tværs af samfunds- og aldersgrupper.

Stålmontagen foregår i disse uger frem til uge 23, hvorefter entreprenøren KPC driver byggeriet i mål. Det er C.F. Møller og Cubo, der står bag designet af det nye byggeri, der udvider International School Ikast-Brande med både hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter. C.F. Møller stod også bag den eksisterende internationale skole, som blev opført i 2013.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.314