23948sdkhjf

Fogedforbud i sag om navne-tvist

Husproducenten Skare Byg har fået rettens ord for, at en konkurrerende virksomhed ikke må anvende det kendte Frydkjær-navn.
Skare Byg overtog i juni 2009 den landsdækkende husproducent, Frydkjær A/S, og alle selskabets parcelhusaktiviteter.

Efter salget etablerede den tidligere ejer, Niels Frydkjær, i samarbejde med bl.a. den tidligere finansdirektør Mogens Nielsen, et nyt selskab med navnet Frydkjær Huse A/S.

Nu har Skare Byg fået fogedrettens kendelse for, at Frydkjær Huse A/S ikke må anvende navnet Frydkjær i forbindelse med markedsføring af helårs- og fritidshuse.

Stor forvirring
Gert Skare, der er direktør og grundlægger af Skare Byg, fortæller, at det nye selskab markedsførte sig med navn, logo, brochure, annoncer, udstillingshuse og hjemmesider, så det til forveksling lignede Skare Bygs markedsføring af Frydkjær-husene.

- Vi forsøgte først selv at stoppe markedsføringen, ved skriftligt og telefonisk at informere om at de overtrådte en række af vores rettigheder. Det afskrækkede åbenbart ikke den nyetablerede virksomhed og da markedet var i total forvirring, var vi nødt til at stoppe dem med fogedrettens hjælp, siger Gert Skare.

Skare Bygs advokat har den 21. maj fulgt op på fogedforbuddet ved at sagsøge det konkurrerende selskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078