23948sdkhjf

TOR går til Ankenævnet

- Vi mener ikke, at vi har overtrådt konkurrenceloven, siger sekretariatschef.

Tagpapbranchens Oplysningsråd (TOR), Icopal Danmark ApS, Nordic Waterproofing A/S og Danske Tagpapfabrikanters Brancheforening har overtrådt konkurrenceloven, og de såkaldte TOR-anvisninger skal ophæves.

Det har Konkurrencerådet afgjort efter mere end 2½ års undersøgelser af anklager om konkurrencebegrænsende aktivitet.

Hos TOR er man ikke enig i Konkurrencerådets konklusion, og oplysningsrådet vil derfor indbringe afgørelsen for Ankenævnet.

- Vi mener ikke, at vi har overtrådt konkurrenceloven og går derfor rettens vej. Vi retter os imidlertid efter kendelsen ved at nedlægge TOR og vores frivillige kontrolordning TOR Godkendt, siger sekrateriatschef Tommy Bunch-Nielsen i en pressemeddelelse.

TOR blev etableret i 1981, og ifølge Tommy Bunch-Nielsen har formålet hele tiden været at forbedre branchen og kvaliteten af den tagpap, der anvendes:

- TOR har arbejdet for at øge kvaliteten af tagpaptagene og ikke for at tilgodese bestemte interessenter, siger Tommy Bunch-Nielsen.

Han mener, at TOR-anvisningerne udgør hele grundlaget for anvendelsen af tagpaptage i Danmark, og derfor arbejder TOR netop nu på at finde et hjem til anvisningerne hos et universitet eller en offentlig myndighed.

Der er i dag 11 leverandører, der har tilsluttet sig TOR Godkendt – ni importører af udenlandsk tagpap og to danske producenter. Det drejer sig om Apurit (Soprema), F. Larsen Tagmaterialer (De Boer), Binné, ATAB (som har skiftet navn til IKO), Georg Börner, Eurotag Danmark (Derbigum/Imperbel), Per Berg Salg & Service (swisspor Romandie SA), BMC-Danmark (FRAGMAT TIM d.o.o.), WIG Scandinavian (Technonicol – Vyborg), Nordic Waterproofing (Phønix) og Icopal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125