23948sdkhjf

Frederikshavn Havn forbereder endnu en udvidelse

Frederikshavn Havns bestyrelse går i dag i gang med at forberede beslutningsgrundlaget til en Etape 2 i havneudvidelsesprojektet

Frederikshavn Havn er tæt på at kunne melde udsolgt af de arealer og den kajkapacitet, som indgår i den igangværende havneudvidelse, Etape 1.

Derfor har bestyrelsen for Frederikshavn Havn besluttet, at igangsætte arbejdet med at udarbejde et beslutningsgrundlag for yderligere udvidelse af havnens kapacitet, en Etape 2.

Konkret er planen at udvide med yderligere 400 meter kaj og 14 meter dybgang.

- Det sker for at kunne realisere andre igangværende projekter med såvel nye som eksisterende kunder, siger Bo Uggerhøj, bestyrelsesformand, Frederikshavn Havn.

Etape 1 står færdig i 2018
Ønsket om kapacitetsforøgelse kommer midt i byggeperioden på Etape 1, en udvidelse til 570 millioner kroner, som forventes færdig 1. april 2018.

- Der er sket meget siden, vi underskrev kontrakten med Per Aarsleff på Etape 1 i august 2015, og det viser sig nu, at forberedelsen til 14 meter dybgang var en yderst fornuftig beslutning. Det kommer tidligere end forventet, at vi nu kan undersøge yderligere udvidelse, siger Mikkel Seedorff Sørensen, direktør, Frederikshavn Havn.

Beslutningsgrundlaget, som bestyrelsen i dag vedtog at arbejde videre med, skal præsenteres for ejeren, Frederikshavn Kommune.

- Det glæder os som ejer, at Frederikshavn Havn er så stor en styrke for vores område, og at såvel nye som eksisterende kunder er klar til at investere i havnen. Det beviser at vores valg af erhvervsstrategi er rigtigt, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Etape 1 i havneudvidelsen omfatter 330.000 m2 baglandsareal og 600 meter kaj med 11 meter dybgang til en pris på 570 mio. kroner. En Etape 2 vil betyde yderligere 400 meter kaj samt en uddybning til 14 meter i havnebassinet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093