23948sdkhjf

Byggefirma udvikler sin egen maling

Med støtte fra Realdania tager Egen Vinding og Datter arbejdet med bæredygtighed til nye højder.

Miljøvenlig maling ville være mere miljøvenligt og mindre sundhedsskadeligt, hvis man fandt nye måder at konservere på.

Derfor har Egen Vinding og Datter sat sig for at udvikle en ny konserveringsblanding til brug i indendørs vægmaling, og efterfølgende søge malingen godkendt efter Biocidforordningen.

Projektet er i forvejen støttet af Miljøstyrelsen, og nu har Realdania valgt at gå ind med 246.000 kroner til udviklingen af den nye linolie-emulsionsmaling – også kaldet Miljømaling.

- Det er vigtigt for vores sundhed og livskvalitet, at vi bliver bedre til at værne om kvaliteten af vores indeklima. Det gælder ikke mindst, når vi maler indendørs, hvor afgasningen kan gøre os utilpasse og i værste fald syge. Udvikling af sunde materialer til byggeriet er i det hele taget noget, vi bør prioritere højt, og jeg ser derfor frem til resultaterne at dette projekt. Resultater, der lægges ud som open source, og dermed også vil være tilgængelige for andre producenter af miljøvenlig maling, siger projektleder Lene Wiell Nordberg fra Realdania.

Holdbarheden er et problem
I dag indeholder maling typisk konserveringsmidlet Methylisothiazolinone (MI), som ifølge Astma Allergi Danmark påvirker flere og flere menneskers sundhed og giver allergiske reaktioner.

Egen Vinding og Datter har gennem mere end 20 år udviklet og produceret miljøvenlig linolie-emulsionsmaling til vægge og lofter, som er fri for MI, men som til gengæld har en kortere holdbarhed. Støtten fra Realdania giver mulighed for at finde en løsning på denne udfordring og udvikle et konkurrencedygtigt produkt.

- Vi er utroligt glade for Realdanias støtte. Det vil muliggøre, at vi kan få konserveringsmetoden af vores maling endelig på plads og godkendt, så det kan blive udbredt som et reelt alternativ til MI, siger direktør Lars Jørgensen.

Han forklarer, at den nye konserveringsblanding udelukkende består af aktivstoffer fra Biocid-forordningens bilag 1.

- Det betyder, at vi kan få det godkendt efter en forenklet procedure og ret hurtigt opnå en godkendelse, da stoffer på bilag 1 allerede er godkendt som mindre belastende. Derfor er de også velegnede til at bruge indendørs, siger Lars Jørgensen.

På nuværende tidspunkt er blot en enkelt vægmaling godkendt af Astma Allergi Danmark. Det er Beck & Jørgensens Care 5 vægmaling.

Artikel redigeret den 16. juni 08:12

Artiklen er en del af temaet Bæredygtigt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095