23948sdkhjf

Efterlyser projekter til klimapris

Der er nu åbnet for nomineringer til Danva og Realdanias Klimapris 2017.

Overalt i landet forbereder vandselskaberne sig på det næste skybrud med klimatilpasningsprojekter, der forener teknik med rekreative formål.

Danva og Realdania præmierer for andet år i træk de allerbedste slagsen og har netop åbnet for indstillinger til deres fælles klimapris.

- Vi skal finde de absolut bedste løsninger, når vi tilpasser vores vand- og spildevandssystemer til klimaforholdene. Med denne pris vil vi synliggøre og anerkende de projekter, der på en forbilledlig måde løser udfordringen og som sådan kan inspirere andre til at finde de bedste og billigste klima-løsninger, siger Danvas direktør Carl-Emil Larsen.

Sidste år gik prisen til Sønæs i Viborg – et multifunktionelt klimaprojekt, hvor klimasikring og rekreativ landskabsudvikling går hånd i hånd.

Og klimatilpasning er meget mere end rør, render og regnvandsbassiner. Ifølge Realdania viser en evaluering, at der mellem 2013-2016 er investeret 1,1 milliarder kroner i klimatilpasning i Danmark. Hvis løsningerne skulle have været udmøntet udelukkende som traditionelle kloakløsninger med samme effekt, ville det have kostet 4,4 milliarder kroner.

- Ifølge kommunernes klimatilpasningsplaner arbejdes der efter de gode løsninger med merværdi i de fleste kommuner. Gode løsninger, hvor håndtering af regnvand går hånd i hånd med at skabe nye oplevelser i byerne og mere kvalitet på byens pladser, i parker og på veje. Vi ønsker med klimaprisen netop at vise alle de gode eksempler. Sådan, at endnu flere aktører på feltet kan blive inspireret – både kommuner, forsyninger og andre. For gevinsterne ved den her form for dobbelt indsats er jo til at få øje på – både på kvaliteten, samarbejdet og bundlinjen, siger filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro.

Klimaprisen overrækkes ved Dansk Vands konference den 14. november. Læs mere på Danvas hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14