23948sdkhjf

Ny bydel ved Hillerød Station skydes i gang

Torsdag blev salgsaftalen underskrevet på det grundstykke, der bliver startskuddet på opførelsen af den nye bydel i Hillerød. Holscher Arkitekter står bag helhedsplanen.
Køber er professionshøjskolen University College Capital Nordsjælland (UCC), der forventes at bygge ca. 5.500 m² ved Hillerød Station.

Dermed samler UCC sin aktiviteter på én skole – et campus centralt i Hillerød:

- Med salget til UCC starter vi etableringen af et helt fantastisk sted, nemlig hele Campus-området i Hillerød, som skal være et stort, dynamisk uddannelsesområde for en række sundheds- og pædagogiske uddannelser, siger Hillerøds borgmester Kirsten Jensen.

Holscher Arkitekter bag helhedsplan
Visionen for bydelen er at skabe et tæt, koncentreret og bæredygtigt byområde, der kan underbygge og nuancere Hillerøds handels-, uddannelses- og kulturliv.

Byens vision 2020 om at være en sund, grøn og ansvarsfuld by understøttes, og ambitionerne for den nye bydel er store:

- Holscher Arkitekter har tegnet en ambitiøs helhedsplan, der sætter rammerne for at udvikle en innovativ og bæredygtig by, der med sin umiddelbare stationsnærhed, bliver et attraktiv sted ikke bare i Hillerød men i hele regionen. En bydel der rummer mulighed for både arkitektur og byrum af høj kvalitet, siger adm. direktør i Freja Ejendomme, Karen Mosbech.

Helhedsplanen er karakteriseret ved snoede stræder og flere pladser, der danner naturligt centrum for området.

Lokalplan på plads i september
Planarbejdet for lokalplanområdet er foregået i et tæt samarbejde mellem områdets tre grundejere; Hillerød Kommune, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme.

Høringsperioden for Lokalplanforslaget går fra d. 8. juni 2010 frem til d. 3. august 2010. Lokalplanen forventes godkendt i september 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085