23948sdkhjf

Schønherr vinder historisk projekt i Ribe

Tegnestuen med kontorer i Århus og København har vundet konkurrencen om at designe en ny plads ved Ribe Domkirke. Projektet har et budget på 40 mio. kroner.
Konkurrencen er udskrevet af Esbjerg Kommune og Realdania med henblik på at gøre den eksisterende plads til en værdig og stilfuld ramme om Ribe Domkirke.

I alt 39 teams fra Danmark, Tyskland, Holland og Norge anmodede om at komme i betragtning til konkurrencens prækvalifikation, hvorefter først seks og siden tre tegnestuer gik videre til de næste faser.

Dommerne har i deres bedømmelse lagt vægt på, at by og plads skal kunne opfattes som en sammenhængende historie. Ribe Domkirke ligger bogstaveligt talt i et hul, og Schønherr er kommet med et godt bud på, hvordan det skrånende terræn kan bearbejdes:

- Vinderforslaget skal have stor ros for et fuldt gennembearbejdet projektforslag – der er frembragt et enkelt, markant og indbydende pladsrum med afsæt i og respekt for stedets unikke historie, og som danner en værdig ramme om Danmarks ældste domkirke, siger Realdania-direktør Hans Peter Svendler.

Harmonisk pladsdannelse
Schønherrs projekt medfører blandt andet, at de omkringliggende gaders indløb sænkes for at udjævne noget af niveauforskellen i landskabet. Samtidig graves ca. 30 cm terræn af ved de omkringliggende husfacader, så indløbet til selve pladsen udjævnes yderligere.

På denne måde bliver kirkens sokler synlige fra de omkringliggende gader, og byrummet styrkes med en harmonisk pladsdannelse, der opfylder konkurrencens mange præmisser.

Den samlede plads bliver anlagt med en høj grad af tilgængelighed for alle. Lokale og besøgende i byen skal i højere grad end i dag kunne opholde sig på domkirkepladsen. I vinderforslag vil dette kunne lade sig gøre mellem store, fuldkronede træer, der vil virke som en grøn oase i byen.

Projektet i Ribe har en samlet økonomi på 40 millioner og ventes afsluttet i 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129