23948sdkhjf

Nova5 og Niras skal renovere 1.738 lejligheder

Helsingør Boligselskab har udpeget arkitektfirmaet Nova5 som hovedrådgiver på en omfattende renovering af bebyggelsen Vapnagaard. Byggesummen er 500 mio. kroner.
Vapnagaard blev opført i perioden 1967-1973 og består af 57 ens boligblokke i tre etager med i alt 1.738 lejligheder.

Bebyggelsen har i dag 4.000 beboere og blev renoveret første gang for 15 år siden.

- De aktuelle planer blev vedtaget af boligselskabet i 2006 og omfatter blandt andet renovering af tage og facader, ombygning af en udvalgt blok til tilgængelighedsboliger samt opførelse af nye seniorboliger. Vores opgave er at rådgive om alle de traditionelle ingeniørydelser samt energioptimering, siger Niels Mølgaard Tos, projektleder hos Niras.

I licitation om et år
Foruden Nova5 og Niras består rådgiverteamet af Triarc Arkitekter A/S, Gruppen for By- og Landskabsplanlægning samt professor Claus Bech-Danielsen, Statens Byggeforskningsinstitut.

Ifølge Niels Mølgaard Tos er næste step i arbejdet at projektere byggeriet, som forventes udbudt i licitation i sommeren 2011. Renoveringen starter efter planen i efteråret 2011 og forventes færdig i 2014.

- Nova5 har skabt en meget spændende løsning, der forener visuelle og byggetekniske hensyn. Den er spændende for os som rådgivende ingeniører, fordi vi både skal gøre det muligt at realisere bestemte æstetiske ideer og være en aktiv medspiller i processen sammen med arkitekterne, slutter Niels Mølgaard Tos.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125