23948sdkhjf

C. F. Møller skal tegne ny færgeterminal

Arkitektfirmaet C. F. Møller har vundet konkurrencen om en ny færgeterminal for Stockholms faste færgeforbindelser til Finland og Baltikum.
Terminalen på 16.500 m² samt det tilhørende toldområde på 1.100 m² skal være ’landmark’ for den nye havnebydel Norra Djurgårdsstaden.

Den ligger i området Värtahamnen og er et byudviklingsprojekt med boliger, erhverv og ikke mindst høje miljøambitioner.

Miljømæssigt forbillede
Målet er, at færgeterminalen altovervejende skal være selvforsynende med energi og derved blive et miljømæssigt forbillede inden for offentligt byggeri.

Det skal bl.a. ske ved at integrere solenergi og vindkraft, fx er bede af solceller tænkt som et grafisk element i terminalens taglandskab:

- Som transit-zone er terminalen en af de helt store dørtærskler ind til Stockholm, og vi har – sammen med havnen og kommunen – set byggeriet som en oplagt mulighed for at eksponere gode, energirigtige løsninger over for et stort publikum, fx med centralt placerede storskærme, der viser og fortæller om terminalens grønne virke, siger arkitekt og partner Mads Mandrup.

Terminalen er planlagt i niveau med byen, så det er nemt at bevæge sig til og fra for både gående og kørende af alle slags. Samtidig bliver taget på terminalbygningen udformet som et varieret, grønt landskab, der med trapper, ramper, nicher og siddekroge vil indbyde til promenade og ophold med udsyn over færgerne, Skærgården og Stockholm by.

Succes i Sverige
C. F. Møller overtog for et par år siden det svenske Berg Arkitektkontor, der nok er allermest kendt for et af Stockholms andre vartegn; arenaen Globen.

Overtagelsen var led i en strategi om at styrke positionen på det svenske marked, og de senere år er det da også lykkedes at vinde flere markante projekter i Sverige.

Udover den nye færgeterminal i Stockholm vandt C.F. Møller for nylig konkurrencen om masterplanen til et 70.000 m² stort bolig- og erhvervsområde i Göteborgs gamle industrihavn. Firmaet arbejder desuden i øjeblikket på et andet markant byggeri i Stockholm, nemlig 21 etagers højhuset ”Alviks torn”.

I Malmö er Arkitektfirmaet C. F. Møller i gang med projektet ”Point Hyllie, der, med butikker og stationsbygning for foden af et højhus på 95 meter, bliver samlingspunktet i den nye bydel Hyllie. I Malmö er der også om få dage indvielse af et andet stort byggeri: Akut- og Infektionsklinikken ved Skånes Universitetssygehus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093