23948sdkhjf

Kæmpe skolerenovering: NCC føjer 172 millioner til ordrebogen

Bellahøj Skole i Brønshøj skal renoveres og udvides, og Københavns Kommune har valgt NCC som hovedentreprenør på byggeriet, der har et budget på 172 mio. kroner.

I perioden januar 2018 til december 2020 skal de 7.400 kvadratmeter eksisterende skolebygninger renoveres og ombygges. Hertil kommer et 2.500 kvadratmeter stort nybyggeri, der skal sikre eleverne optimale rammer for idræt og bevægelse.

Kant Arkitekter er totalrådgiver på projektet, Kragh & Berglund er landskabsarkitekt, mens Niras er rådgivende ingeniør.

En gennemtænkt byggeproces
Hos Københavns Kommune glæder projektleder Nina Skjøt-Pedersen sig til det kommende samarbejde med NCC.

Entreprenøren leverede ikke det billigste tilbud, men formåede til gengæld at demonstrere en grundigt gennemtænkt byggeproces med brugeren i centrum. For kommunen har dette aspekt været vigtigt, fordi renoveringsarbejderne gennemføres, mens skolen er i drift.

- Det er en langvarig og kompliceret sag med mange børn og voksne involverede, så vi har brug for en entreprenør, der har tænkt sig om, siger Nina Skjøt-Pedersen.

- Rammerne for undervisningen skal være så gode som muligt i renoveringsperioden. Derfor har vi arbejdet fokuseret på at optimere eksempelvis byggelogistikken og til- og frakørsel af materialer i forhold til sikkerhed. Vi ved, det er vigtigt for forældre, at deres børn kan færdes sikkert på og omkring skolen, fortæller Dennis Nielsen, direktør for energirenovering i NCC Danmark.

Skal understøtte skolens idrætsprofil
Renoveringen af de eksisterende bygninger omfatter blandt andet et nyt ressourcecenter, nye musiklokaler, et nyt fritidstilbud samt ombygning af faglokaler og fællesområde. Hertil kommer nye vinduer, nyt tag, samt facaderenovering og udskiftning af tekniske installationer.

Nybyggeriet omfatter basislokaler, auditorium, idrætssal, fællesrum, grupperum, lærerfaciliteter og omklædningsrum. Der bliver også anlagt et udeareal med løbe- og boldbane. Dermed får Bellahøj Skole en udskolingsbygning, der understøtter skolens idrætsprofil.

Renoveringen rummer også et læringsaspekt, idet skolens elever får mulighed for at se, hvordan man som entreprenør bruger geometri og matematik, når der måles op, ligesom mængde- og prisberegninger kan vise eleverne en praktisk brug af den viden, de har tilegnet sig i klasselokalet. Eleverne kan også lære om energiforbrug i byggerier, og hvordan man kan spare på den.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.192