23948sdkhjf

Fortsat stigning i byggebeskæftigelsen

Dansk Byggeri: Især byggeprojekter i storbyerne driver værket
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at byggebeskæftigelsen i andet kvartal 2017 var 5.600 personer højere end det tilsvarende tal ét år tidligere. Det svarer til en stigning på 3,5 procent. Hvis man i stedet ser på udviklingen for det første halve år, så er det en lidt mere afdæmpet stigning på 2,5 procent.

- De nye tal for byggebeskæftigelsen viser det, som vi egentlig godt ved. At det går ganske udmærket i bygge- og anlægsbranchen. Hvis man ser på det første halvår af 2017 sammenlignet med et år tidligere, så er der en stigning på 2,5 procent, hvilket ligger godt i tråd med vores egne vurderinger, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

- Det er samtidig en udvikling, som er til at håndtere. Vi ser efterhånden en hverdag, hvor det at skaffe kvalificeret arbejdskraft i branchen er en større udfordring end tidligere – men det er stadig muligt. Det understøttes også af, at lønstigningstakten i branchen stort set har været uændret i de seneste par år.

- Det kommer nok som en overraskelse for de færreste, at der hvor det især går godt, er inden for nybyggeriet, hvor beskæftigelsen i første halvår ligger godt ni procent højere end sidste år. Her er det især byggeprojekter i storbyerne, der driver værket, tilføjer analysechefen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078