23948sdkhjf

Boligbyggeri lukker hul i Aalborg midtby

Himmerland og Ejendomsmæglernes Fond går sammen om nybyggeri og renovering af 58 boliger

Teatergården bliver navnet på et nyt byggeri centralt i Aalborg, som skyder op på p-pladsen på hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen.

-  For vores vedkommende er der tale om en renovering af de ni boliger, vi har på adressen Sankelmarksgade 2-4, og opførelse af 36 nye almene boliger, mens Ejendomsmæglernes Fond bidrager med 13 privatfinansierede boliger, oplyser Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

Renoveringen af de to saneringsmodne ejendomme i Sankelmarksgade er meget omfattende, idet flere af boligerne på nuværende tidspunkt har fælles toilet på baggangen.

- Vi vil opføre et nybyggeri på hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen og de bagvedliggende arealer. De nye bygninger vil blive placeret, så de indgår i en naturlig sammenhæng med den tilstødende karréstruktur, samtidig med at de viderefører nogle af de træk, der er typiske for området. Vi er særligt opmærksomme på, at hjørnet mod Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen skal have et markant og unikt arkitektonisk udtryk. Arkitekturen er nutidig, men vil samtidig afspejle karakteristiske træk i kvarteret, siger Ole Nielsen. 

Byggeriet bliver opført som én samlet bebyggelse, men den vil visuelt blive opdelt i byhusfacader. Det skal medvirke til at videreføre den karakteristiske struktur, der kendetegner det brogede gadebillede med trappeopgange og portåbninger. 

Området er en del af Aalborgs historiske bykerne omkring Budolfi Plads med status som kulturarvsareal af national betydning. Ofte bliver der refereret til denne del af byen som Aalborgs vugge, idet der – trods saneringer og gadegennembrud – her fortsat findes spor fra den middelalderlige bykerne mellem de gamle åløb.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11