23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i juli

Hernings nye folkeskole bliver en ’mini-by’ på 15.000 kvadratmeter, som også skal have et liv efter skoletid. Læs mere og få overblikket over de ti største igangsatte byggerier i juli.

Herning Kommune investerer omkring 200 mio. kroner i en ny folkeskole, som fra starten af 2020 skal erstatte de to nuværende skoler i Hammerum og Gjellerup.

KPC Herning er totalentreprenør på projektet, som opføres i samarbejde med Årstiderne Arkitekter, Mutopia, Autens og Sweco.

Byggeriet indledes officielt til september med taler og første spadestik, men allerede i juli gik entreprenørfirmaet Svend Pedersen A/S i gang med at anlægge en ny forbindelsesvej samt to kunststofbaner til fodbold.

Når aktivitetsniveauet er højest, vil omkring 100 mand være i sving på byggepladsen øst for Herning by.

Faglokaler frem for klasselokaler
Med Lindbjergskolen vil Herning Kommune skabe en helt ny slags folkeskole, hvor lokalerne indrettes på elevernes og fagenes præmisser.

For elever fra 4.klasse og op betyder det, at der ikke længere vil være klasselokaler, som man kender det i dag. I stedet er alle lokaler indrettet til de fag, de skal bruges til, som man i forvejen kender det fra eksempelvis fysik- eller musiklokaler.

Samtidig vil alle lokaler have teorilokaler med tilhørende værkstedsområder og udstillingsområder. For de mindste elever vil der dog stadig være et fast hjemmelokale.

Liv fra morgen til aften
Der er ambitionen, at skolen bliver Hammerum-Gjellerups nye samlingssted, hvor børn, unge, familier og ældre mødes på kryds og tværs i løbet af dagen.

Selve skolen bygges op som en ’mini-by’ med forskellige områder, og det nye byggeri vil blive bygget sammen med Hammerum-Hallen. Hver af de tre aldersgrupper – indskoling, mellemtrin og udskoling – får egen afdeling – eller eget ’kvarter’ – med egne fællesarealer. Samtidig etableres et centralt mødested, hvor alle skolens elever kan færdes.

Lindbjergskolen kommer også til at råde over en kultursal med scene, ligesom der skal etableres udendørs-områder, der indbyder til aktivitet og motion, samt et nyt Hammerum Bibliotek.

Med både skole, bibliotek, ungdomsskole, SFO og idrætshal i samme bygningskompleks er hensigten, at området kommer til at summe af liv fra morgen til aften.

Herning Kommune har afsat 207 millioner kroner til byggeriet af Lindbjergskolen. Hertil kommer 3 millioner til et nyt bibliotek.

Fakta om Lindbjergskolen

Adresse: Palle Fløes Vej, 7400 Herning
Areal: 15.000 kvm. (brutto)
Budget: 210 mio. kr.
Bygherre: Herning Kommune
Totalentreprenør: KPC Herning A/S
Arkitekt:  Årstiderne Arkitekter A/S
Rådgivende ingeniør: Sweco Danmark A/S
Landskabsarkitekt: Mutopia ApS
Byggeperiode: Juli 2017 - januar 2020

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094