23948sdkhjf

Hoffmann bygger stort for DTU

Entreprenørvirksomheden har i team med Moe, Mikkelsen Arkitekter og Link Arkitektur vundet opgaven på en ny bygning til DTU Lyngby Campus. Projektet har et budget på 230 mio. kroner
De prækvalificerede
Ud over det vindende team bestående af Hoffmann, Moe, Mikkelsen Arkitekter og Link Arkitektur var følgende tre prækvalificerer til at byde på opgaven med at tegne og bygge den nye forsknings- og undervisningsbygning på DTU Lyngby Campus:
  • BAM Danmark med EKJ Rådgivende Ingeniører og Arkitema
  • Jørgen Friis Poulsen med Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og C.F. Møller
  • Züblin med Sweco, Rørbæk & Møller Arkitekter og Thing Brandt Landskab (valgte ikke at afgive bud)
Det oplyser DTU CAS Bygherre til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Underskriften er sat.

DTU har valgt Hoffmann, Moe, Mikkelsen Arkitekter og Link Arkitektur som teamet, der skal tegne og bygge ny forsknings- og undervisningsbygning på DTU Lyngby Campus.

Det sker foran to andre bydende prækvalificerede.

Den nye bygning er på cirka 5.200 kvm og betyder, at DTU Kemiteknik kan udvide rammerne til forskning, undervisning og innovation.

Bygning 228 kommer til at indeholde såvel forsøgshaller som laboratorier, undervisningslokaler, værkstedsarealer, kontorarealer og fælles faciliteter.

Projektet har et samlet budget på 230 mio. kroner og blev udbudt i totalentreprise med forhandling for at sikre tidlig inddragelse af alle parter.

- Vi er glade for udbudsmodellen, som vi mener skaber de bedste muligheder for et konstruktivt samarbejde mellem arkitekt, ingeniør og entreprenør. Vi har nu valgt et stærkt hold, som vi glæder os til at samarbejde med om at få tegnet og realiseret en fremragende forskningsbygning til DTU Kemitekniks aktiviteter, siger projektleder fra DTU Bygherre, Sune Aros Borch, i en pressemeddelelse.

Også Hoffmann sætter pris på den tidligere involvering:

- Vi i Hoffmann sætter stor pris på at blive involveret i projekteringsfasen, og det har været en spændende proces, hvor vi sammen i forløbet er kommet frem til de rigtige løsninger og ikke mindst den videre proces. Projektets værdi forøges af at have alle relevante ressourcer med fra start, siger entreprenørvirksomhedens adm. direktør, Torben Bjørk Nielsen.

Store krav til byggeriet
Der stilles store krav til forsøgshallerne og laboratorierne, og den nye bygning sammenbygges samlet med eksisterende bygninger, så der skabes god sammenhæng.

- Det er en interessant udfordring for arkitekt-teamet, hvor krævende funktionelle sammenhænge og integrering af store rum med spændende forsøgshaller m.m. vil præge formgivningen af nybyggeriet, siger direktør i Mikkelsen Arkitekter, Stig Mikkelsen.

Bygningen bliver placeret i den nordlige del af anden kvadrant på DTU’s campus i Lyngby.

Et område, som i disse år forstærkes og fortættes med flere store nybyggerier, der skal understøtte DTU som internationalt eliteuniversitet med state-of-the-art forskningsfaciliteter og innovationsfremmende læringsrum.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2019.

DTU Kemiteknik
Hovedaktiviteterne her ligger inden for områderne produktdesign, procesdesign og produktion i den kemiske, bioteknologiske, farmaceutiske, fødevareteknologiske og energiteknologiske industri.

Instituttet har sin tyngde inden for forskning, og forskningsbaseret uddannelse og innovation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093