23948sdkhjf

Nyt skolebyggeri i Københavns Sydhavn

Københavns Kommune og JJW Arkitekter har netop udbudt opførelsen af Sydhavn Skole; et lavenergi-byggeri i fem etager på 9.500 m².
Tilbage i juni 2006 inviterede Københavns Kommune otte internationale tegnestuer til at give forslag til en ny folkeskole, et sciencecenter og et idrætscenter i den nye bydel ved Teglholmen.

Vinderen blev et konsortium med JJW Arkitekter i spidsen, og nu er skolebyggeriet sendt i offentlig licitation.

Den nye Sydhavn Skole bliver på cirka 9.500 m² plus delvis kælder på ca. 975 m². Bygningen skal udføres i fem etager i henhold til kravene om lavenergiklasse 1.

Hertil kommer terræn- og landskabsarbejder på ca. 4.000 m² samt ca. 4.000 m² landskabsarbejder på tagfladerne.

Opbygget som en fortættet på
Byggeriet er ifølge JJW Arkitekter beregnet til ca. 200 mio. kroner, og det er planen, at det på et tidspunkt skal udbygges med et “Science Center” på ca. 6.000 m², der skal indeholde naturvidenskabelige- og udstillingsmæssige faciliteter.

- Set fra land vil skolens indre i mødet med de grønne omgivelser ligne store sammenhængende landskabsflader. Set fra havnen vil skolen opleves som et skib med facadepartier der står direkte ned i havnen. Indvendigt er skolen opbygget som en fortættet by med huse, gader og pladser, lyder det blandt andet i beskrivelsen af projektet.

Opdeles i fire entrepriser
Københavns Kommune har valgt at udbyde arbejdet i fire storentrepriser fordelt på råhus- og terræn, aptering, lukning og teknik.

Det er planlagt at prækvalificere fem ansøgere under hver entreprise. Fristen for at komme i betragtning er den 15. november 2010.

Læs mere under Licitationer/udbud her på Building Supply.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109