23948sdkhjf

Producenter søges til landets første energi plus-skole

Ny skole i Sønderborg til 40 mio. kroner skal være et showroom for moderne design og energirigtige byggematerialer. Ledelsen søger nu producenter, der vil være med.
Den nye skole skal efter planen stå færdig på en 5000 kvm grund den 2. januar 2012.

Der bliver tale om Danmarks første energi plus-skole – med andre ord: en skole, der producerer mere energi, end den bruger.

Vil gøre en forskel
- Vi vil bygge en unik skole. Den skal gøre en forskel for eleverne og lærerne, men også for lokalsamfundet, miljøet og fremtiden. En treenighed bestående af læring, energi og trivsel&sundhed bliver skolens fundament og ligeværdige grundpiller i byggeriet og i skolens værdigrundlag. Det er meningen, at vore lokaler også skal give mulighed for offentlige arrangementer, siger forstander Kirsten Andreasen fra Sønderborg Produktionshøjskole.

Skolen bygges efter standarden Bolig+
- Vi vil gerne kombinere afprøvede teknologier med den nyeste udvikling for både at minimere energiforbruget og producere energi, og håbet er, at en række aktører på det danske energimarked vil benytte skolen som udstillingsvindue for deres produkter. Vi vil rigtig gerne høre fra producenter, der vil være med, siger bestyrelsesformand Frede Jensen.

Ønsket er at bruge jordvarme, solfangere, varmepumper og solceller.

Til optimering af energien vil man anvende solvarme, naturlig ventilation og jordkøling, dagslys, diode-lys, ekstra isolering, vinduer med lav U-værdi og optimal placering af vinderne.

Man ønsker også at anvende regnvandsbassin og miljøvenlige materialer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093