23948sdkhjf

Arkitektduo skal tegne sygehus på 44.000 m² i Slagelse

Et konsortium med arkitektfirmaerne Karlsson og Vilhelm Lauritzen i spidsen er kåret som vinder af konkurrencen om Region Sjællands kommende psykiatri-sygehus.
En enstemmig dommerkomité udpegede mandag projektet ”Huset i parken – Parken i huset” som vinder af totalrådgiver-konkurrencen om Slagelses nye psykiatri-sygehus.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen og resten af dommerkomitéen betegner vinderprojektet som et overbevisende forslag, der på stort set alle punkter indfrier forventningerne til fremtidens psykiatri-sygehus:

- Der er tale om et meget robust projekt, som rummer stor fleksibilitet og tilpasningsevne over for fremtidige ændringer og udvidelser. Vi er i dommerkomiteen enige om, at vinderforslaget er et overbevisende svar på den stillede opgave, lyder det fra formanden, som glæder meget til at se projektet realiseret.

Det vindende konsortium ledes af Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter og har desuden Signal Arkitekter, Schönherr, Moe & Brødsgaard, NNE Pharmaplan, Cenergia Energy Consultans samt psykiater Merete Nordentoft tilknyttet som underrådgivere.

Fakta om byggeriet
• Det samlede projekt omfatter ca. 44.000 m² med etablering af ude- og parkeringsarealer.

• Placeringen af psykiatri-sygehuset sker tæt på det eksisterende somatiske sygehus.

• Der anlægges sammenhængende adgangsveje og tilstødende arealer og visuel sammenhæng mellem de to sygehuse, ved placering af hovedadgangsveje via Stadionvejs udmunding i Grønningen.

• Det nye sygehus samler de nuværende mindre enheder for Psykiatrien i Nykøbing Sjælland, Holbæk, Dianalund og Slagelse i ét samlet byggeri med ambulante funktioner og 190 senge.

• Selve byggeriet ventes indledt i starten af 2013.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109