23948sdkhjf

Entasis vinder Søtorvet i Silkeborg

Den københavnske tegnestue har udviklet et projekt, der bl.a. omfatter et nyt boligkvarter samt et område ved søbredden, der fx kan huse et kunstmuseum.
Vinderen af konkurrencen blev afsløret 8. december 2010 af borgmester Hanne Bæk Olsen.

Vinderprojektet er udarbejdet af Entasis m.fl., og dommerkomitéen peger bl.a. på, at forslaget sikrer en god sammenhæng med bykernen, Papirfabrikken og vandarealerne.

Byudvikling af høj arkitektonisk kvalitet
Vurderingen er, at Entasis har bidraget med de mest overbevisende løsninger for bebyggelser og landskab, og forslaget vil nu danne udgangspunkt for en detaljeret planlægning af området:

- Der er skønhedsfejl, som skal rettes, men uanset disse er helhedsindtrykket, at Silkeborg med forslaget har fået et bud på en realistisk byudvikling af høj arkitektonisk kvalitet og i overensstemmelse med byens skalaforhold, lyder dommernes begrundelse.

Det videre perspektiv
Silkeborg Kommune udskrev arkitektkonkurrencen den 1. juli 2010, og fire teams ud af 18 gik efter en prækvalifikationsrunde videre til næste fase.

Udover Entasis var det Vandkunsten, Adept og Metopos, og generelt bidrog samtlige forslag med gode og inspirerende bud på Søtorvets fremtid.

Kommunen og Entasis tager nu fat på det videre arbejde, der bl.a. skal tilvejebringe den nødvendige lokalplanlægning af området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078