23948sdkhjf

Efter langt tilløb: IBA har banket hul til nyt domicil

Gammel øjebæ er revet ned i Kolding – nu skyder 9.000 kvadratmeter erhvervsakademi op.

Går alt efter planen, flytter IBA Erhvervsakademiet Kolding i sommeren 2019 ind i et nyt 9.000 kvadratmeter stort domicil på den såkaldte Gimbelgrund ved Campus Kolding.

Fredag i sidste uge blev den første af 270 betonpæle hamret i jorden, og det var en begivenhed, som rektor Niels Egelund havde set frem til:

- Vores nye hus skulle oprindeligt være færdigt og vi være flyttet ind for længst. Så det har taget lang tid at nå hertil. Men der er én god grund til det. Og det er den, vi står på, sagde rektor Niels Egelund og henviste til, at IBA i første omgang havde planer om at bygge sit domicil længere oppe ad vejen.

Undervejs i den lange proces, blev den tidligere Gimbelgrund imidlertid ledig. Tæt på Syddansk Universitet (SDU) og dermed Campus Kolding. Så IBA slog til og købte Havneparken 1 i stedet.

Herefter igangsatte entreprenør- og udviklingsvirksomheden DN Group nedbrydningen af fabriksbygningerne på Gimbelgrunden, som længe havde været en torn i øjet på mange koldingensere

Nu skyder et nyt, flot uddannelsesbyggeri op i stedet med Kjaer & Richter som arkitekt og Hoffmann som totalentreprenør. Byggeriet opføres parallelt med et større boligprojekt, som DN Group står bag i samarbejde med AAB/Bovia. Dette projekt består af 94 ungdomsboliger, 33 almene familieboliger og 10 ejerboliger.

IBA forventer at kunne flytte ind i Havneparken 1 med sine ni fuldtidsuddannelser og 150 efteruddannelser i sommeren 2019.

I første omgang skal de 14 meter lange betonpæle klikkes sammen to og to og rammes i jorden frem til midten af januar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109