23948sdkhjf

Axcel skaber nordisk tag-gigant

Den danske kapitalfond overtog i forrige uge svenske Trelleborg Waterproofing. Nu har fonden også været på opkøb i Finland.
Den finske investering er tagdækningsvirksomheden Katto, der hidtil har været ejet af den børsnoterede bygge- og anlægskoncern Lemminkäinen.

Katto omsatte i 2009 for ca. 450 mio. kroner og beskæftiger omkring 400 medarbejdere fordelt på hovedkontoret i Helsinki samt 14 regionale salgsafdelinger i Finland.

Virksomheden producerer bitumen-baserede produkter til forsegling og fugtløsninger til både industriel brug og til 'gør-det-selv'-markedet. Desuden råder Katto over en betydelig entrepriseafdeling, der leverer komplette tagdækningsløsninger til det finske marked.

Væksten kommer tilbage
Axcel købte tidligere på måneden Trelleborg Waterproofing fra svenske Trelleborg AB, og det er fondens ambition at lægge de to selskaber sammen for derigennem at skabe en stærk nordisk aktør.

Det nye selskab vil efter en eventuel sammenlægning have en omsætning på ca. 1,1 mia. kroner og markedsledende positioner i Sverige, Danmark og Finland:

- Vi forventer, at væksten i branchen vil komme tilbage i de kommende år i takt med, at der kommer gang i økonomien og byggeriet igen i Norden. Desuden vil købet skabe både salgs- og omkostningssynergier mellem Trelleborg Waterproofing og Katto, forklarer Vilhelm Sundström, der er partner hos Axcel og ansvarlig for opkøbet.

Overtagelsen forventes endeligt afsluttet i løbet af 1. kvartal 2011, og den nye sammenlagte enhed vil efter planen ændre navn i begyndelsen af det nye år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078