23948sdkhjf

Davidsen Partnere kan tabe hele egenkapitalen

Den nytiltrådte direktør, Lars Bonderup Bjørn, har gennemgået økonomien og nedjusteret 2010-forventningerne. Entreprenøren risikerer at afslutte året med negativ egenkapital.
I slutningen af november oplyste ledelsen i Davidsen Partnere, at forventningerne til regnskabsåret 2010 var et underskud på 30 mio. kroner før skat og eventuelle værdireguleringer.

Siden dengang er Lars Bonderup Bjørn kommet til som ny adm. direktør, og han igangsatte straks ved sin tiltræden en kritisk gennemgang af koncernens økonomi.

På den baggrund nedjusterer Davidsen nu endnu en gang sine forventninger til årets resultat.

Egenkapital formentlig tabt
Før skat og værdireguleringer tror man fortsat på et underskud i niveauet 30 mio. kroner. Men værdireguleringerne ventes at påvirke regnskabet negativt med 15-30 mio. kroner, og således stiler entreprenøren nu mod et samlet underskud på 45-60 mio. kroner.

- Med det forventede resultat må Davidsen Parterne A/S' egenkapital formentlig anses for tabt og muligvis negativ med et beløb i niveau op til minus 12 mio. kroner, oplyser ledelsen i en meddelelse til GXG Markets.

Uvished om den fortsatte drift
Davidsens likviditet har det seneste halve år været sikret gennem løbende tilsagn om tillægsbevillinger fra koncernens hovedbankforbindelser.

Den nuværende tillægsbevilling udløber den 23. december, og den fortsatte drift afhænger således af, at bevillingen forlænges:

- Der pågår i øjeblikket forhandlinger herom med selskabets bankforbindelser. Forlænges tillægsbevillingen ikke, er der ikke grundlag for fortsat drift, lyder meldingen fra Davidsen Partnere.

Hvis bevillingen godkendes, er det ledelsens vurdering, at der kan være grundlag for fortsat drift. Det kræver dog dels, at en række likviditetsforbedrende tiltag kan realiseres og dels, at det vil lykkes at fremskaffe yderligere kapital fra andre kilder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125