23948sdkhjf

Grønt lys til midtjysk milliard-byggeri

Regeringen har nu givet sit endelige tilsagn om støtte til den 1,164 mia. kroner dyre udvidelse af Regionshospitalet Viborg.
Med finansieringen på plads vil det første spadestik til byggeriet formentlig blive taget i 2011.

Hele om- og udbygningen ventes gennemført i 2018, og hospitalet bliver dermed det første i regionen med en fuldt udbygget akutmodtagelse, hvor speciallæger modtager alle akutte patienter:

- Brevet med underskriften er en dejlig julegave. Både til Region Midtjylland og til Regionshospitalet Viborg. En meget stor del af pengene skal gå til at bygge en stor, moderne akutmodtagelse, som vil være med til at cementere Regionshospitalet Viborgs status som fuldt udbygget akuthospital, siger direktør i Region Midtjylland Ole Thomsen.

Ramme om alle de lægefaglige specialer
Regeringen har i sin godkendelse lagt vægt på, at ud- og ombygningen af hospitalet kommer til at udgøre en forbedring for patientbehandlingen. Der er bl.a. tænkt i nye muligheder for arbejdstilrettelæggelse, logistik og ikke mindst patientforløb.

Udvidelsen omfatter 29.100 m² nybyggeri, ombygning af eksisterende bygninger (bl.a. højhuset) samt opførelse af et nyt p-hus. Fra det nye parkeringshus vil patienterne få direkte adgang til behandlingsbygningen og den nye hovedindgang:

- I en glidende overgang vil hospitalet blive moderniseret og udbygget – og stå helt færdigt i 2018. Sengestuerne bliver fx anderledes med færre senge, større fleksibilitet og patientsikkerhed. Samtidig er vi så privilegerede, at vi får en ny og moderne bygningsmasse, der kan være rammen om alle de lægefaglige specialer i Viborg. Det vil komme alle patienterne til gode, siger hospitalsdirektør Jens Anton Dalgaard.

Byggeriet finansieres af både regionen og staten. Staten giver godt 60 % fra kvalitetsfonden, mens der skal ydes medfinansiering fra Region Midtjylland på knap 40 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093