23948sdkhjf

Augustenborg klar til byudvikling

Havnen i Augustenborg skal omdannes til et attraktivt kultur- og aktivitetsområde for borgere og besøgende, så by og havn bindes bedre sammen.
Sønderborg Kommune deltog i 2010 i den anerkendte, europæiske arkitektkonkurrence Europan med projektet "Augustenborg Havn, Giving Water and Landscape to All".

DEVE Architects vandt konkurrencen med forslaget ”Det Moderne Slot”, og nu er partnerne klar til næste fase i projektet, hvor havnens siloområde skal undersøges nærmere:

- Ambitionen er at skabe et kultur- og aktivitetsområde til glæde for alle. Det Moderne Slot giver rigtig gode muligheder for at visualisere havnen og de små rum, som havnen deles op i, siger borgmester Aase Nyegaard.

Skal spille sammen med kommunens ambitioner
Havneomdannelsen skal bl.a. ses i sammenhæng med, at sygehuset i Augustenborg lukker i 2013. Inden da skal kommunen have fundet ud af, hvad bygningerne kan bruges til:

- Første skridt på vejen er borgermødet på onsdag den 12. januar, som vi holder sammen med Region Syddanmark. Her håber jeg, vi får de første pejlinger af, hvad bygningerne kan bruges til. Det må gerne være noget, der spiller sammen med de ambitioner, vi har i Sønderborg Kommune, om at udvikle os til et af Danmarks mest dynamiske og attraktive områder inden for kultur, menneskelig trivsel og erhvervsudvikling, siger borgmesteren.

Den kommende proces indebærer bl.a. en aktiv inddragelse af borgerne, og planlægningen konkretiseres til sidst i en lokalplan, der fastlægger rammerne for havnens udvikling.

Lokalplanen skal også tage hensyn til, hvordan man ønsker at bruge Augustenborg Slot og Skulpturparken Augustiana fremover.

Med til at profilere unge arkitekter
Sønderborg Kommune har bevilget 150.000 kroner til videreudviklingen af havneomdannelsen, mens Realdania støtter projektet med et tilsvarende beløb.

Ifølge projektleder Anne-Mette Gjeraa fra Realdania er projektet et godt eksempel på, hvordan et havneområde kan udvikles til glæde for alle uden at ende som et øde boligområde:

- Det er også meget positivt, at der er så stor lokal interesse for projektet. Det er også en styrke, at Deve Architects' forslag er et Europan-projekt, som på den måde er med til at profilere unge arkitekter, siger hun

Projektet ”Det Moderne Slot” omfatter:
• En ny, central plads i havnen. Pladsen skal fungere som ankomst til byen og rekreativ zone ved havnen, havnebadet og bykernen.

• Havnens ældste silo skal sammen med det gamle kornmagasin omdannes til kulturelt centrum.

• Der skal etableres en klar forbindelse mellem by og vand.

• Den maritime park på havnens spids skal have et aktivt båd- og sejlerliv.

• En promenade ved havnebadet med plads til solbadning og leg.

• Ændring af forløbet på vejen, der fører over dæmningen og ind i byen, så bilister tvinges ned i fart.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.192