23948sdkhjf

Sahl Arkitekter skal tegne fremtidens plejecenter

Aabenraa Kommune har sat navn på det team, der skal stå for udviklingen af Rise Plejehjem. Byggeriet er med i det nationale udviklingsprojekt ”Institutioner for fremtiden”.
Det bliver Sahl Arkitekter, Triconsult samt Oesten Ingeniører og Arkitekter, der skal stå bag det kommende Rise Plejehjem, som i 2013 bliver nyt hjem for 84 beboere.

Det stod klart fredag i sidste uge, da Aabenraa Kommune udpegede teamet som vinder af arkitektkonkurrencen foran fire andre forslag.

I tråd med kommunens filosofi
At valget faldt på Sahl Arkitekter begrundes med, at tegnestuen har formået at levere et overbevisende bud på, hvordan visionen for fremtidens plejeboligbyggeri kan realiseres med fokus på hjemlighed og fleksible rammer for beboerne:

- Jeg er glad for, at vinderprojektet i høj grad lægger vægt på at skabe et hjem for de enkelte beboere. Det er helt i tråd med den filosofi, som kommunens plejecentre i forvejen arbejder efter, siger borgmester Tove Larsen.

Plejehjemmet i Rise kommer til at bestå af mindre boenheder med gårdhaver med forskellige temaer og en centerbygning med et fælles torv. Arealerne omkring byggeriet anlægges med en sansehave, en lund af frugttræer og åbne grønne arealer med udsyn.

Institutioner for fremtiden
Byggeriet er støttet økonomisk af Erhvervs- og Byggestyrelsen via det nationale udviklingsprojekt ”Institutioner for fremtiden”. Projektet er søsat i 2009 med henblik på at skaffe ny viden om, hvordan man kan bygge på baggrund af viden om brugerbehov og ’best practice’.

Udover plejehjemsbyggerier har projektet fokus på at udvikle modelprogrammer for daginstitutioner og folkeskoler. Læs mere på www.ebst.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112