23948sdkhjf

Stort Aarhus-projekt præsenteret i ny udgave

Sammen med bygherrerne Marselis Ejendomme og Søgaard Ejendomme har Sahl Arkitekter løftet sløret for de nye tanker bag Z-Huset på havnen i Aarhus.
Hvis alt flasker sig, vil opførelsen af prestigebyggeriet Z-Huset blive indledt efter sommerferien.

Selskaberne bag projektet, Marselis Ejendomme og Søgaard Ejendomme, har med hjælp fra Sahl Arkitekter ændret det oprindelige projekt, som blev præsenteret tilbage i 2007:

- I 2006 var der penge og lyst til høj luksus. Nu har vi tilrettet projektet til købernes ønsker, der i dag ikke er de samme. Nu er man til energirigtigt byggeri, der både er funktionelt og giver en oplevelse, uden at det skal koste en formue, siger indehaver Claus Søgaard Poulsen fra Søgaard Ejendomme til Jyllandsposten (JP).

Et mere rationelt byggeri
Ændringerne i projektet medfører ifølge JP, at erhvervsdelen er reduceret, mens antallet af lejligheder til gengæld er øget fra 73 til 120.

I det oprindelige projekt hang byggeriet sammen som en stor blok, men i den nye udgave er det opdelt i tre ’ben’, der kan opføres i etaper afhængigt af efterspørgslen. De to første etaper består af boliger med caféer, forretninger ol. i stueetagen, mens 3. etape udelukkende er tiltænkt erhverv:

- Selve huset er skruet mere rationelt sammen. Tidligere var der fx. en skrå elevator i huset. Den tog meget plads, forklarer arkitekt Michael Hylleborg.

Z-Huset skal opføres ovenpå en allerede anlagt parkeringskælder på Pier 4, og salget af lejlighederne indledes til påske.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084