23948sdkhjf

København renoverer skoler for 200 mio. kroner

Et flertal på Københavns Rådhus besluttede i årets budget at bevillige 200 mio. kroner til renovering af en række københavnske folkeskoler. Nu er der sat adresse på skolerne.
De næste fire år kommer til at stå i renoveringens tegn for en række københavnske folkeskoler.

De 200 mio. kroner, der tidligere blev afsat til skolerenoveringer i København, er nu fordelt mellem ti af byens folkeskoler og skal blandt andet gå til at skifte vinduer og tage, renovere facader og udskifte varmeanlæg.

620 mio. kroner fra 2007 til 2011
Renoveringerne er en del af Københavns Kommunes ”Genopretningsplan for Folkeskoler”, der ved sin afslutning i 2014 vil have forbedret de fysiske forhold på 57 af byens folkeskoler.

I budgetaftalen for 2007 blev der afsat 420 mio. kroner til genopretning på skoleområdet, som frem til 2010 er kommet 42 folkeskoler til gode. I budgettet for 2011 blev der afsat yderligere 200 mio. kroner til renoveringer af ti skoler frem til 2014.

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang glæder sig over, at 10 skoler nu får en tiltrængt ’make over’, så eleverne kan få deres undervisning i ordentlige faciliteter:

- Når vi nu går i gang med at renovere blandt andet facader, vinduer, tage og varmeanlæg på skolerne, er det ikke kun de fysiske rammer, der får et løft, men også læringsvilkårene for tusindvis af københavnske skolebørn. Det glæder mig rigtig meget, for der er ingen tvivl om, at ordentlige fysiske forhold er vigtige, hvis børn skal have det bedste ud af undervisningen, siger Anne Vang og understreger, at der fortsat er langt til mål:

- Langt flere end ti skoler trænger. Derfor skal vi arbejde for, at der i de kommende budgetter afsættes endnu flere midler til at renovere de mange tiltrængte skoler, siger hun.

Fakta
De ti skoler, der får del i de 200 mio. kroner er: Brønshøj Skole, Dyvekeskolen, Ellebjerg Skole, Frederikssundsvejens Skole, Gerbrandskolen, Katrinedals Skole, Skolen på Kastelsvej, Sølvgade Skole, Vigerslev Allé Skole og Voldparkens Skole.

Den formelle politiske beslutning om de ti skoler træffes på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 17. marts 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11