23948sdkhjf

Byttehandel: Kommune får en flyhangar

Nyt formidlingscenter med fokus på Første Verdenskrig kan være på vej

En byttehandel mellem Tønder Kommune og Miljø- og Fødevareministeriet betyder, at den historiske flyhangar Zeppelin i udkanten af Tønder kommer på kommunale hænder.

Samtidig overtager Miljø- og Fødevareministeriet et område på 45 hektar, som skal omdannes til rekreativt skov- og naturområde helt op til Tønder by.

Byttehandlen giver Tønder Kommune muligheder for at omdanne den historiske flyhangar og resterne af zeppelinbasen til et oplevelses- og formidlingscenter.

-Med flyhangaren og området omkring denne på kommunale hænder får vi de optimale rammer til at skabe et oplevelses- og formidlingscenter sammen med ’Foreningen for flyhangaren i Tønder’ og andre frivillige og engagerede kræfter. Den opmærksomhed og interesse for vores helt unikke fortidsminder fra første verdenskrig har været overvældende. Med et fremtidigt oplevelses- og formidlingscenter i Soldaterskoven forventer vi absolut, at interessen for både det historiske formidlingscenter og naturområdet omkring denne bliver endnu større, siger Tønders borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Med byttehandlen udvider Miljø- og Fødevareministeriet Soldaterskoven ind mod Tønder by. Udover at arealet skal være hjem for en ny bynær skov, vil dele af skoven også blive brugt til at formidle resten af Zeppelinbasen, som er på arealet.

Tønder Kommune overtager som led i aftalen en finanslovsbevilling på tre millioner kroner til renovering af flyhangaren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156