23948sdkhjf

Aarsleff vinder stor kontrakt på milliardprojekt

Det bliver Per Aarsleff A/S, der skal udføre byggegrube og ny kajfront ved det kommende Multimediehus på havnen i Aarhus. Kontrakten har en værdi af 125 mio. kroner.
I slutningen af 2014 skal Aarhus’ nye Multimediehus efter planen stå klar til indvielse, og i denne uge faldt et par af byggeriets helt store entrepriser på plads.

Bygherren Aarhus Kommune har således indgået en 125 mio. kroner stor kontrakt med entreprenør Per Aarsleff om udførelse af byggegruben til huset samt en ny kajfront i området.

Aarsleff går i gang om ca. to måneder og skal frem mod udgangen af 2014 udføre alle arbejder i forbindelse med ramning af spuns og pæle, nedbrydning af eksisterende kajkonstruktioner, grundvandssænkning samt jordhåndtering i forbindelse med byggegrube og ændring af kajkonstruktionerne.

Endvidere har NCC Construction Danmark underskrevet allonge til den aftale, der blev indgået tilbage i maj 2010. Aftalen omfatter råhus, facader og tag samt anlægsarbejde i forbindelse med åbning af Århus å. Desuden skal NCC etablere, drive og afrigge byggepladsen for hele projektet frem til projektafslutning.

Aarhus Kommune har tidligere oplyst, at den samlede kontrakt med NCC har en værdi af 400 mio. kroner .

Om projektet
Multimediehuset er en del af projektet Urban Mediaspace Aarhus, der omfatter et nyt centralt havnebyrum og indgår som en del af udviklingen af De Bynære Havnearealer. Huset skal blandt andet rumme bibliotek, borgerservice og p-kælder.

Aarhus Kommune er bygherre, mens Realdania og Realdania Byg er tilknyttet som henholdsvis tilskudsgiver og investor. Rambøll Danmark er bygherrerådgiver, og Schmidt hammer Lassen Architects totalrådgiver på projektet.

Urban Mediaspace har et samlet budget på 1,8 mia. kroner og ventes at stå færdig i slutningen af 2014. De omfattende belægningsarbejder på havnearealerne i tilknytning til projektet afsluttes ultimo 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094