23948sdkhjf

C.C. Contractor skal bygge ny stadionhal i Esbjerg

Sammen med Årstiderne Arkitekter og Orbicon har Herning-entreprenøren netop vundet totalentreprisen på den nye Esbjerg Stadionhal, der får plads til 3.000 tilskuere.
En organisk formet bygning, beliggende på et plateau, med en smuk siddetrappe på forpladsen og med illustrative referencer til Beijings OL-stadion, Fuglereden, på facaden.

Sådan kommer den nye Esbjerg Stadionhal til at se ud, når den efter planen står klar til indvielse i august 2012.

Byggeriet indledes i august 2011 og er lagt i hænderne på C.C. Contractor, der har vundet totalentreprisen sammen med arkitekterne fra Årstiderne og ingeniørfirmaet Orbicon.

Bygges op fra grunden
For kommunen har det været vigtigt, at den nye stadionhal rent arkitektonisk kommer til at matche den eksisterende bygning, fodboldstadionet Blue Water Arena.

Den opgave løser det vindende team ved at rive hele den gamle bygning ned til fundamentet og bygge den nye stadionhal op fra grunden:

- Vi har valgt en løsning, hvor vi bygger op fra grunden og kun bevarer kælderarealet og tribunerne fra den gamle bygning. På den måde skaber vi fra de nye siddepladser sigtelinjer på en overbevisende måde, siger Kim Mortensen, der er civilingeniør hos Årstiderne Arkitekter.

Bygningen bliver beklædt med sølvmetallicplader, som også matcher Blue Water. Desuden bliver facaden dekoreret med diagonale linjer inspireret af Beijings berømte ”Fuglerede”.

Byggeri til 59 mio. kroner
C.C. Contractor, Årstiderne og Orbicon sikrede sig kontrakten foran tre andre forslag. Borgmester Johnny Søtrup peger på, at det vindende team har formået at skabe et forslag, der i høj grad imødekommer forventningerne til et tidssvarende og smukt udformet idrætsanlæg:

- Det er et forslag, der inden for den budgetmæssige ramme kan tilføre Esbjerg en moderne stadionhal af høj arkitektonisk kvalitet, og som vil give optimale forhold for udøvere, presse, publikum og sponsorer i forbindelse med både den daglige brug og større såvel kulturelle som idrætsmæssige arrangementer, siger han.

Hele byggeprojektet koster 59 mio. kroner at realisere, og projekteringen indledes snarest.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08