23948sdkhjf

Esbjerg er Danmarks bedste til byplanlægning

Foran 700 kommunalpolitikere og planlæggere blev Esbjerg Kommune torsdag kåret som vinder af Byplanprisen 2018 foran Fredensborg Kommune og Vejle Kommune.

Det skete i forbindelse med Byplanmødet i Hjørring, hvor juryen blandt andet fremhævede en vellykket indsats for at tilføre den ”muskuløse og robuste havneby mere følsomme og bløde værdier”.

- Én af Esbjergs store udfordringer har været at få byen til at hænge sammen med havnen, og det er en udfordring, der har krævet, at politikere har taget lederskab. Og så er det er en proces og et resultat som mange andre havnebyer kan lade sig inspirere af, siger Marie Stender, jurymedlem og bestyrelsesmedlem i Dansk Byplanlaboratorium.

Bymidten i Esbjerg fortættes i disse år med markante nybyggerier, og bymiljøet styrkes med nye forbindelsesruter, aktivitetszoner og opholdsrum

Borgmester Jesper Frost Rasmussen var naturligvis både glad og stolt over at modtage prisen:

- Det er en anerkendelse af det arbejde, som mange har ejerskab til og ansvar for – både det private erhvervsliv, Esbjerg Havn, Esbjerg Byforum og Esbjerg Kommune, sagde borgmesteren.

Om Byplanprisen

Byplanprisen uddeles af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer”.

Prisen er uddelt siden 1996, og sidste år tilfaldt hæderen Viborg Kommune for arbejdet med Banebyen.

I juryen for Byplanprisen sidder Lisbeth Nørskov Poulsen og Mads Rue, udpeget af Akademisk Arkitektforening, Jes Møller og Marie Stender, udpeget af Dansk Byplanlaboratorium samt Peer Frank, udpeget af Foreningen af Byplanlæggere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063