23948sdkhjf

Lundgaard & Tranberg vinder Copenhagen Plant Science Centre

Det københavnske arkitektfirma har vundet konkurrencen om den 25.000 m² store helhedsplan bag et nyt forskningscenter for udvikling af bæredygtig energi, fødevarer og medicin.
Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) og Københavns Universitet (KU) satte mandag navn på vinderen af konkurrencen om KUs kommende center for forskning i planter og bioteknologi.

Vinderen blev Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der, i samarbejde med Jacobs Engineering Group, Kirstine Jensens Tegnestue og Emendo, løb med sejren foran seks andre forslag.

Konkurrencen har bestået af forslag til 1. etape af Copenhagen Plant Science Centre med 6.825 m² laboratorie- og undervisningsfaciliteter samt en helhedsplan for konkurrenceområdet på i alt 25.000 m² med flere endnu ufinansierede etaper.

Det er 1. etape af projektet, der nu bliver taget hul på, og som vil stå klar til indflytning i 2015 på Bülowsvej, Frederiksberg Campus.

Smukt svar på en kompleks opgave
Vinderforslaget tager sit udgangspunkt i en konceptuel tanke om plante- og celleformer som designparameter for byggeriet:

- Forslaget giver et enkelt, smukt svar på den komplekse opgave at bygge det nye planteforskningscenter. Byggeriet tilpasser sig harmonisk til stedet som en parafrase over en celledeling, der udspringer af det eksisterende byggeris rette linjer. Cellerne – de fire etapebygninger – kan tåle knopskydninger uden at ødelægge helhedsindtrykket. Der er en logisk sammenhæng mellem funktion, form, sted, eksisterende forhold, bæredygtighed og økonomi, udtaler juryen i forbindelse med kåringen.

Juryen består, udover repræsentanter fra UBST og KU, af medlemmer fra Frederiksberg Kommune samt tre fagdommere.

Omdrejningspunktet for Copenhagen Plant Science Centre er at skabe ny viden, som kan udnytte planters uudtømmelige muligheder inden for blandt andet udvikling af bæredygtig energi, fødevarer og medicin. Centret skal samle forskning og uddannelse inden for plantebioteknologi og styrke forløbet fra grundforskning til industriel anvendelse af forskning i planter og bioteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125