23948sdkhjf

C.F. Møller vinder 54.000 m2 byprojekt i Belgien

Danske C.F. Møller Architects har sammen med den belgiske tegnestur Brut udarbejdet det vindende forslag til en ny bydel med 500 boliger i Oostende i Belgien.

- Vi ser virkelig frem til at fortsætte vores samarbejde med BRrut og bygherrerne De Oostendse Haard og De Gelukkige Haard om at gøre dette visionære projekt til virkelighed, siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, og fremhæer kombinationen af byudvikling, bæredygtighed og bygningsdesign.

Bydelen De Nieuwe Stad i Oostende i Belgien blev bygget i 1972 af to almene boligforeninger. De nuværende bygninger er forældede, og området kæmper med de typiske problemer, der er forbundet med socialt højhusbyggeri fra efterkrigstiden. Det er blevet besluttet at udskifte bygningerne og sanere hele området.

54 arkitektfirmaer ønskede at deltage i konkurrencen, og fire blev udvalgt af bygherrerne De Oostendse Haard og De Gelukkige Haard. Teamet bestående af C.F. Møller Architects og Brut er nu blevet udpeget til vinder.

Bæredygtigt, innovativt og inkluderende
Ifølge C.F. Møller kombinerer forslaget bygherrernes og byen Oostendes ambitioner med de nuværende og fremtidige lejeres ønsker i et innovativt, inkluderende og bæredygtigt boligprojekt. 

På bydelsplan forstærkes fællesskabsfølelsen ved at samle kompakte beboelser omkring tre forskellige forpladser, der fungerer som bro mellem de eksisterende og nye bygninger.

På bygningsplan fremmes en følelse af hjemlighed ved at supplere komfortabelt indrettede hjem med store terrasser, flotte udsiger og fællesarealer. 

Innovativ leveform
En klynge på 10 blokhuse (mellem 5 og 8 etager) og 4 høje huse (13 etager) tilføjer et nyt kapitel til Oostendes boliglandskab og optimerer fordelene ved placeringen mellem bymidten og det grønne bælte.

De kompakte beboelser og de tilstødende lejlighedskomplekser er samlet omkring tre forpladser, der hver har deres egen karakter. Inspirationen til arkitekturen blev fundet i kvaliteterne i de eksisterende modernistiske bygninger, som, ud over den smukke udsigt, også værdsættes for de store glaspartier og de brede terrasser, der giver lys og plads. 

C.F. Møller Architects og BRUT samarbejder om et andet projekt i Belgien, som er ved at blive bygget, boligtårnet ”Scheldezicht” i Antwerpen.  

Fakta:

• Bygherrer: De sociale boligselskaber De Oostendse Haard og De Gelukkige Haard

• Designteam: C.F. Møller Architects og BRUT architecture/urban design

• Samarbejde: ABT Belgien (stabilitet, specielle teknikker, energi, akustik)

• Projekt: Førstepræmie i internationale konkurrence ifm. Team Vlaams Bouwmeesters offentlige udbud, 2018

• Adresse: De Nieuwe Stad, Oostende, Belgien

• Omfang:
Anlægsområde: 4,8 hektar

Program: Cirka 54.000 kvm, 500 1- og 2-værelseshuse, fællesarealer, fælles bekvemmeligheder, erhvervsarealer

Åpark: 3,4 hektar

Budget: Cirka 70 millioner euro ekskl. moms

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11