23948sdkhjf

Første spadestik til 12.500 m² institutionsbyggeri

Byggeriet af en ny skole og en ny daginstitution er netop indledt i Københavns Sydhavn. Byggeriet på Teglholmen er en central brik i en storstilet byudvikling i området.
Det er ikke mere end 12 år siden, at Københavns Havn sammen med Københavns Kommune, Freja og Miljøministeriet havde de første tanker om at forvandle området omkring Sydhavnen fra sværindustri til boliger og arbejdspladser til københavnerne.

I dag – 2.100 boliger og 6.500 arbejdspladser senere – er også en ny folkeskole og daginstitution på vej. Hertil kommer et havnebad, der åbner inden årets udgang:

- Vi bliver 1.000 flere københavnere om måneden i disse år, og 100 af dem er børn. Vi skal tage godt imod vores nye borgere med skoler og daginstitutioner af højeste kvalitet. Derfor er jeg glad for, at vi nu får en topmoderne skole i Sydhavn, siger overborgmester Frank Jensen.

Centrum for ny bydel
Den nye skole og daginstitutionen kommer til at ligge i to separate bygninger og er tegnet af JJW Arkitekter. Hovedbygningen rummer skole, fritidsordning samt et sundhedsafsnit med tandklinik, sundhedsplejerske mv.

Bygning 2 rummer skolens idrætshal og en lille sal med omklædningsfaciliteter. Desuden kommer bygningen til at rumme en vuggestue med plads til 60 børn samt fritidsklub, der midlertidigt vil være indrettet til en daginstitution med plads til 44 børn. Når behovet ændrer sig, kan daginstitutionen blive omlagt til fritidsklub:

- Det bliver ikke bare en fantastisk spændende skole. Vi bygger også en ny idræts- og daginstitutionsbygning, og med placeringen lige ved den grønne kile på Teglholmen kommer området til at være centrum og mødested for beboerne i en helt ny bydel, som ingen af os havde forestillet os for bare få år siden. Det er uhyre vigtigt for livet i en ny bydel, at den ikke bare består af boliger, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, der bl.a. er ansvarlig for Københavns Ejendomme.

Klar til indvielse i 2012
Området ved Sluseholmen og Teglholmen har potentiale til 9.000 boliger og 22.500 arbejdspladser. Allerede nu er Sluseholmen næsten fuldt udbygget med boliger, og skeler man til befolkningsprognoserne, så bliver der i høj grad brug for både nye boliger og arbejdspladser i de kommende år.

Det vurderer selskabet By & Havn, der står for byudviklingen i området:

- Sydhavnen har de seneste år været igennem en forrygende udvikling. Skolen og daginstitutionen vil uden tvivl blive den nye bydels sociale og kulturelle omdrejningspunkt på grund af de mange faciliteter og det netværk, den fører med sig, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen.

Skolen i Sydhavn åbner for elever i efteråret 2012. By & Havn vurderer, at hele området vil være fuldt udbygget i løbet af de næste 5-10 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125