23948sdkhjf

Bøde til nordjysk kommune for lovbrud

Brønderslev Kommune har udført ulovligt kloakarbejde på to skoler.

Det afgjort Retten i Hjørring den 19. februar, hvor kommunen fik en bøde på 15.000 kroner for at have overtrådt autorisationsloven for el, vvs og kloakinstallationsområdet. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. 

Kommunen udførte i 2016 kloakarbejde på Flauenskjold Skole og Asaa Skole, men uden den påkrævede autorisation. Derfor anmeldte lokale entreprenører kommunen til Sikkerhedsstyrelsen. 

Glæde i entreprenørfirma
Det er ifølge Danske Byggeri ikke første gang, Brønderslev Kommune har udført ulovligt kloakarbejde. Allerede i 2013 fik kommunen en såkaldt ”næse” af Sikkerhedsstyrelsen for at udføre separatkloakering til en bolig. Begrundelsen dengang var også, at kommunen ikke havde den nødvendige autorisation.

- Det har på mange måder været provokerende at se på som autoriseret kloakvirksomhed, og jeg er glad for, at vi nu en gang for alle har fået slået fast, at det var ulovligt, siger Erik Frederiksen fra JE Byg Murer og Entreprenør i Dronninglund, der er en af de lokale entreprenører, der har klaget over kommunen, ifølge Dansk Byggeri.

- Vi har ikke haft orden i det
Kommunen erkendte ulovlighederne, da domme faldt, og har valgt ikke at anke. 

- Vores gennemgang af sagen viser, at der er lovgivning på området omkring autorisation, hvor det klart fremgår, man skal have en autorisation for at udføre arbejdet. Det er ikke nok med en samarbejdsaftale, der skal laves en aftale for det konkrete projekt. Der var ingen aftaler på de to projekter. Der var ikke noget at komme efter. Vi har ikke haft orden i det. Det må vi erkende, acceptere bøden og sikre, at vores drift fremadrettet ikke kommer udenfor lovens grænser, siger chef for teknik og miljø i kommunen, Benn Erik Grav, til Nordjyske. 

Brønderslev Kommune har i dag autorisation til at udføre kloakarbejde. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094