23948sdkhjf

Stort industrilegat til beton-opfindere

En donation på 146.000 kroner gør det det nu muligt for to unge civilingeniører at forbedre deres patenterede metode til støbning af krumme betonelementer.
Mathias Kræmmergaard Kristensen og Christian Raun Jepsen – tilsammen firmaet Adapa – sprang kort før årsskiftet ud som iværksættere efter at have udviklet en metode, der gør det lettere, hurtigere og billigere at producere dobbeltkrumme elementer i beton.

De to unge civilingeniører har netop modtaget et legat på 146.000 kroner fra Alexander Foss Industrifond. Det betyder, at Adapa nu får mulighed for at indkøbe nye dele til sin næste prototype og dermed sikre den videre udvikling af metoden:

- Samtidig gør det forhåbentligt vores virksomhed interessant for investorer og kunder, idet anerkendte personer i DI's bestyrelse har givet os den ære at gøre os til den største beløbsmodtager til dato fra Alexander Foss’ Industrifond. Vi vil nu arbejde på at sikre, at DI's beslutning bliver fulgt til dørs med et succesfuldt projekt, som i fremtiden vil kunne sikre danske arbejdspladser og teknologiudvikling, siger Christian Raun Jepsen ifølge aau.dk.

Referencer til Sydney Operaen
Mathias Kræmmergaard Kristensen og Christian Raun Jepsen udviklede metoden i forbindelse med deres afgangsprojekt fra Aalborg Universitet, og de arbejder netop nu på at færdiggøre deres første store opgave; udvikling af iøjnefaldende ’shelters’ til Nationalpark Mols Bjerge.

Delelementerne er så småt blevet samlet, men inden de installeres i parken, skal de udstilles i Aalborg – formentlig i tilknytning til Utzon Center:

- Vi arbejder på at få shelteret udstillet i Aalborg et par uger, så man kan se, hvad fremsynede virksomheder inden for specialproduktion kan udføre i den nordjyske region. Vi ser mange ligheder mellem Utzon's skalkonstruktion i Sydney Operaen og shelterets konstruktion, som igen knytter projektet tæt til Aalborg, siger Christian Raun Jepsen til aau.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094