23948sdkhjf

MT Højgaard skal opføre plejecenter til 130 mio. kroner

Sammen med Kjaer & Richter, Hundsbæk & Henriksen og Preben Skaarup Landskabsarkitekt har entreprenør MT Højgaard vundet totalentreprisen på et stort byggeri i Kolding.
Kolding Kommune udskrev i november 2010 en totalentreprisekonkurrence om et nyt plejecenter på Bertram Knudsens Vej.

Ud af fem prækvalificerede forslag har et bedømmelsesudvalg nu udpeget MT Højgaard som vinder af konkurrencen. Entreprenøren har i samarbejde med Kjaer & Richter, Hundsbæk & Henriksen og Preben Skaarup Landskabsarkitekt udarbejdet et projekt, der bl.a. skal leve op til energiklasse 2015 og genbruge regnvand:

- MT Højgaards forslag lever op til mange af de underkriterier, vi har sat op omkring bæredygtighed. Og det kombinerer bæredygtigheden med en flot arkitektur, så det både er grønt, praktisk og pænt, siger Iver Pedersen, der er formand for kommunens teknik- og boligudvalg.

Ligner private boliger
Plejecentret opføres i tre etager og kommer til at bestå af to L-formede bygninger til boliger samt et servicecenter, hvor også hovedindgangen placeres.

For bedømmelsesudvalget har det blandt andet været afgørende, at arkitekturen signalerer private boliger frem for institution:

- Beboerne har mulighed for intimitet, hygge og diskretion – alt efter hvor det er relevant. Vi har lagt vægt på, at centret kommer til at ligne private boliger og ikke en institution. Uden for indeholder landskabet mange ideer og aktiviteter, der stimulerer sanserne. Det bliver et parklandskab med opholdspladser, mindre haver og vandbassiner, forklarer formanden for seniorudvalget, Søren Rasmussen, som desuden fremhæver centrets fleksibilitet:

- Vi glæder os over, at der bliver flere forskellige typer af boliger og hver boenhed kan deles i mindre enheder, hvis der er brug for det. Netop denne fleksibilitet og muligheder for at tilrette boliger og fællesarealer til dem, der skal bo på centret har været afgørende for bedømmelsesudvalget, fortsætter han.

Udover MT Højgaard har E. Pihl & Søn, Hansson & Knudsen C.C. Contractor og Jorton deltaget i konkurrencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141