23948sdkhjf

Andet opkøb på seks måneder – teknikhus gør det igen

Knap er blækket blevet tørt efter opkøbet af Dansk Automatikservice, før Nordomatic - det tidligere Dominus - er ude i et nyt opkøb. Denne gælder det en styrkelse på markedet for intelligente bygninger via købet af DP Bygnings­automatik i Aarhus. 

Nordomatic Danmark kommer hermed op på at beskæftige flere end 150 medarbejdere.

På tre år har Nordomatic-koncernen via danske Dominus købt Modus Control i Aabenraa, JTN Automatik i Kastrup, Aarhus og Esbjerg samt H&N Technology i Næstved og senest Dansk Automatikservice i Greve. Nu bliver DP Bygningsautomatik føjet til listen over opkøb. 

- Teknologierne bliver mere og mere komplekse og kræver tyngde i de investeringer og i dén know how, som vi skal folde ud i de projekter, vi går ind i. Det gælder blandt andet cloud-teknologier, hosting og machine learning, fortæller Nordmatic Danmarks administrerende direktør Toke Juul. 

Vælger salg frem for investeringer
DP Bygningsautomatik er et datterselskabet under DP Ventilation, som har cirka 80 ansatte og hovedsæde i Aarhus samt afdelinger i Glostrup, Sønderborg, Kolding og Aalborg. 

Salget ti Nordmatic sker som alternativ til en planlagt organiske vækst i selskabet. 

- I 2017 etablerede vi derfor en selvstændig enhed, der har haft til opgave at opbygge inhouse-kompetencer inden for åbne building management-systemer som Trend. I dag betjener vores specialiserede medarbejdere en række kunder, men det er bedre både for kunderne og vores medarbejdere i DP Bygningsautomatik at komme over i et større fagligt miljø, mens vi så går tilbage til at koncentrere os om kerneforretningen inden for ventilation, erkender Dat Ke Phan, administrerende direktør i DP Ventilation.

Fakta: Nordomatic

- Nordomatic-koncernens danske aktiviteter bygger prmært på familie-ejede Dominus A/S.
- Hovedkontoret ligger i Herning og virksomheden har afdelinger i København, Karlslunde, Næstved, Odense, Aabenraa, Esbjerg, Aarhus og Aalborg.
- I 2016 blev Dominus en del af Nordomatic-koncernen, en af Nordens førende leverandør af smarte energi- og miljø-automatikløsninger til ejendoms-, installations- og byggevirksomheder.
- Det danske Dominus skiftede navn til Nordomatic pr. 1. marts 2019.
- Koncernen beskæftiger på nordisk plan i alt godt 400 medarbejdere og omsætter for ca. 730 mio. SEK.
- Nordomatic har kapitalfonden Adelis Equity Partners i ejerkredsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11