23948sdkhjf

Byggebranchen venter markant vækst af bæredygtige byggerier

Tre ud af fire aktører i byggebranchen venter en betydelig større efterspørgsel på bæredygtige byggerier i 2011, viser ny undersøgelse.
Interessen for bæredygtige byggerier vil ingen ende tage. I hvert fald viser en ny undersøgelse blandt private bygherrer, entreprenører, developere og byggefirmaer, at hele 76 % venter en øget efterspørgsel af bæredygtige byggerier.

44 % af byggebranchen venter, at efterspørgslen hos dem vil vokse med 11-25 % i 2011, mens 32 % forudser over 25 % flere henvendelser på bæredygtige byggerier. De resterende 24 % vurderer, at efterspørgslen vil vokse med op til 10 % eller har ikke afgivet svar.

Mere interesse de seneste år
- Vi synes, det er glædeligt, at så mange byggefirmaer melder så markant ud, at de venter en øget efterspørgsel. Det harmonerer ganske godt med de tilbagemeldinger, som vi får fra vores kunder til daglig. Interessen for bæredygtige byggerier er vokset de seneste år. Der er i dag et klart fokus og krav i branchen om bæredygtige koncepter, byggerier og design. Bæredygtighed er et utrolig vigtigt konkurrenceparameter, siger kommunikationschef hos Arkitema Holger Dahl, der har udført undersøgelsen i samarbejde med kommunikationsbureauet BullsEye Communications.

Den oplevelse har man også hos Sjælsø Gruppen, hvor kunderne i tiltagende grad ønsker bæredygtighed.

- Sjælsø oplever i stigende grad efterspørgsel på bæredygtige byggerier, hvor kunderne har fokus på at minimere deres miljøpåvirkning, forbedre indeklimaet og reducere deres driftsomkostninger. Stadigt flere kunder efterspørger byggerier, der kan certificeres i henhold til internationale standarder på området så som LEED, Breeam og Green Building, siger administrerende direktør hos Sjælsø Gruppen, Flemming Joseph Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.284