23948sdkhjf

Rådgiver udpeget til p-anlæg under Bryghusgrunden

Et stort, fuldautomatisk parkeringsanlæg er på vej under Bryghusgrunden i København. Alectia er netop udpeget som rådgiver.
I 2012 indleder Realdania Byg byggeriet af Bryghusprojektet på havnefronten i København, der bl.a. skal rumme Dansk Arkitektur Center og et stort fuldautomatisk parkeringsanlæg.

Alectia er valgt som rådgiver på det store parkeringsanlæg, der får 318 parkeringspladser i tre etager under den kommende bygning.

Stor erfaring på området
Formålet med det underjordiske parkeringsanlæg er at fjerne overfladeparkeringen omkring Bryghusprojektet. Det skal være medvirkende til at transformere området langs Frederiksholms Kanal til en stemningsmættet fodgænger-forbindelse mellem havnefronten og det indre København.

Parkeringsanlægget bliver fuldautomatisk, hvilket betyder, at et elevatorsystem i anlægget sørger for at stille bilen på plads og hente den igen.

Alectia er valgt som rådgiver på baggrund af sin store erfaring i at rådgive om både traditionelle og fuldautomatiske parkeringsanlæg; herunder bl.a. i forbindelse med Aarhus-byggerierne Urban Mediaspace og Navitas Park.

Mere liv på havnen
Bryghusprojektet ved Københavns Havn skal ligge på en 9.000 m² stor grund, der er det sidste ubebyggede areal ud til havnefronten mellem Langebro og Knippelsbro. Byggeriet vil få prominente naboer som Chr. IV’s Bryghus, Den Sorte Diamant og kontorejendommen ”Ny Christiansborg”.

Bryghusgrunden ejes af Realdania, der ønsker at forbinde by og havn ved at skabe mere liv i området. Bryghusprojektet bliver et byggeri med mange funktioner. I hjertet af huset skal Dansk Arkitektur Center være – med udstillingslokaler, boghandel og café. Desuden vil byggeriet rumme boliger, kontorer og spisesteder. Ud mod havnen får byggeriet en havnepromenade til fodgængere. Området udenom bliver indrettet med legepladser og en plads, hvor man kan sidde og nyde solen.

Realdania Byg er bygherre på projektet, der udføres af den hollandske tegnestue OMA med rådgivningsvirksomhederne Arup, Cowi, Alectia, Arkitektfirmaet C.F. Møller samt Kragh og Berglund Landskabsarkitekter.

Læs mere på www.bryghusprojektet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125