23948sdkhjf

Borgergruppe: Linjeføring kan etableres langt billigere

En privat borgergruppe har fremlagt et alternativt og langt billigere forslag til den 3. Limfjordsforbindelse ved Aalborg. Vejdirektoratet vil nu se nærmere på sagen.
I Nordjylland er spørgsmålet om en kommende 3. Limfjordsforbindelse en central del af valgkampen, og debatten er derfor for alvor begyndt at spidse til.

Vejdirektoratet fremlagde først på sommeren en omfattende VVM-redegørelse, hvori der beskrives tre mulige linjeføringer; en østlig linje til 5,4 mia. kroner og to vestlige linjeføringer til henholdsvis 6,2 og 7,0 mia. kroner.

Meningsløst at bruge så mange penge
Det er alt for dyrt, mener foreningen "Den Bedste Vej", der er dannet af en gruppe byplanlæggere, landinspektører, sundhedspersonale og økonomer.

Sammen har de fremsendt et forslag til Vejdirektoratet, hvori de foreslår en ’Elb-tunnel-løsning’ ved den eksisterende tunnel under Limfjorden, med et fleksibelt midterrør.

Dette indebærer, at prisen bliver 2,4 mia. kroner, hvorved samfundet altså kan se frem til en besparelse på minimum 3 mia. kroner i forhold til de fremlagte løsningsforslag.

- Vi arbejder fuldstændig tværpolitisk, men er samlet om det meningsløse i at bruge så mange penge på så lidt. Specielt de to vestlige løsninger er ikke særlig gennemtænkte, idet Aalborg udvider sig kraftigt mod øst, påpeger landinspektør Jens Toft-Nielsen, der er formand for foreningen.

- Vi forventer, at Vejdirektoratet laver en seriøs supplerende gennemgang af det nye forslag, og at det kommer med, når folketinget skal vælge den endelige løsning, fortsætter Jens Toft-Nielsen.

Behandles i løbet af efteråret
Og noget tyder på, at Jens Toft-Nielsen og de andre i gruppen er blevet hørt. I hvert fald har Vejdirektoratet netop givet tilsagn om, at de vil gå i gang med at behandle forslaget.

I første omgang ud fra vejtekniske, vejgeometriske og trafiksikkerhedsmæssige hensyn samt ITS-anvendelse til styring og overvågning af trafikken i og omkring Limfjordstunnelen. Det betyder, at der vil ske en realitetsbehandling af forslaget allerede her i efteråret.

- Vi forventer at skulle deltage i nogle møder i Vejdirektoratet, så man kan sætte sig grundigt ind i forslaget, som rigtigt mange af de ca. 1.500 høringssvar peger på som den bedste samlede løsning, siger Jens Toft-Nielsen.

Se borgergruppens forslag på www.landcad.dk/DenBedsteVej.pdf
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094